lostyazilim
tr.link

Wordpress yazılarında "Alıntı" olarak yazdığım kısım sorun olurmu ?

7 Mesajlar 1.037 Okunma
lstbozum
tr.link

AliBurak AliBurak Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 744
  • Beğeniler 45 / 184
  • Ticaret 2, (%50)
Merhaba arkadaşlar.

Wordpress metin editöründe tırnak işaretiyle gösterilen alıntı yapma bölümü var. Tıkladığımda yazının girintisini arttırarak bir alıntı metinmiş gibi gösteriyor. Peki bu kopya içeriğe girer mi ? Mesela bir şey hakkında nesnel bir düşünceyi oraya kopyaladığımda problem olur mu ?

wmaraci
reklam

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)
Normalde olmaz. Fakat bazı siteler veya kişiler özel olarak 'Buradaki içeriğin kopyalanması, alıntılanması veya paylaşılması yasaktır' gibi bölümler içerir. Ona dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca alıntı yaptıktan sonra en alta nereden/kimden alıntı yaptığınızı yazarsanız daha garanti olur gibi.
GizemliLORD

kişi bu mesajı beğendi.

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)

Oğulcan adlı üyeden alıntı

Normalde olmaz. Fakat bazı siteler veya kişiler özel olarak 'Buradaki içeriğin kopyalanması, alıntılanması veya paylaşılması yasaktır' gibi bölümler içerir. Ona dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca alıntı yaptıktan sonra en alta nereden/kimden alıntı yaptığınızı yazarsanız daha garanti olur gibi.

Katılıyorum hocam bazı arkadaşlarda alıntı diyorlar ama nereden alıntı olduğunu yazmıyorlar.

• Üyelik 15.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 744
  • Beğeniler 45 / 184
  • Ticaret 2, (%50)

Oğulcan adlı üyeden alıntı

melankolia adlı üyeden alıntı

Katılıyorum hocam bazı arkadaşlarda alıntı diyorlar ama nereden alıntı olduğunu yazmıyorlar.

Kaynak gösteriyorum haber ya da metinlerin sahipleriyle ilgili. Teşekkür ederim ilginizden dolayı.

wmaraci
wmaraci

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)

Ali Burak adlı üyeden alıntı

Kaynak gösteriyorum haber ya da metinlerin sahipleriyle ilgili. Teşekkür ederim ilginizden dolayı.

Hocam arkadaşta söylemiş zaten alıntı yaptığınız sitenin kıyısında köşesinde biyerde yazar ya kaynak belirterek alıntı yapabilirsiniz diye yada yapamazsınız diye :)

• Üyelik 15.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 744
  • Beğeniler 45 / 184
  • Ticaret 2, (%50)

melankolia adlı üyeden alıntı

Hocam arkadaşta söylemiş zaten alıntı yaptığınız sitenin kıyısında köşesinde biyerde yazar ya kaynak belirterek alıntı yapabilirsiniz diye yada yapamazsınız diye :)

Ben o kısmı değil , hani arama motorları kopya içeriği gözardı ediyor ya ? Site için zararlı olurmu yani onu merak ediyorum.

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)

Ali Burak adlı üyeden alıntı

Ben o kısmı değil , hani arama motorları kopya içeriği gözardı ediyor ya ? Site için zararlı olurmu yani onu merak ediyorum.

Tümü alıntıysa düşük hit alırsınız. Ama içerisinde çoğunlukla kendi yorumunuz varsa daha yüksek hit alırsınız.
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al