-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar geçmiş haberlerimde güncellemeler yapıyorum. Olaylar değiştiğinde eski içeriklerime eklemeler veya çıkarmalar yapıyorum. Bunu yaptıktan sonra yazı tarihini güncelemeli miyim? Yoksa ilk yayınladığım tarih mi kalmalı? Tarih güncellemek google açısından iyi bir şey mi? Bir de bu arada kalıcı bağlantıyı da değiştirmeli miyim? Mesela
www.site.com/en-iyi-3-kek-tarifi olanı
www.site-com/en-iyi-5-kek-tarifi gibi yapmak iyi midir?
İngilizce Hakkında...
htttp://www.mebingilizce.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Url değiştirmek 404 hatalarına neden olur. Bence o kısım olduğu gibi kalmalı. İlla değişmesi gerekiyorsa yeni posta yönlendirmeli.
Ben olsam ilk yayın tarihini muhafaza ederim ve güncellenme tarihini de ek olarak not düşerim. Yani xx tarihinde yayınlandı, xx tarihine güncellendi gibi.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Peki benim bu güncellemelerimi google botları iyi yönde mi yorumlarlar. Örneğin haber siteleri Ankara'da bombalı saldırı yazıyor ve içeriğe bakınca ankarada bombalı saldırı oldu detaylar birazdan diyor içerik bu kadar. Fakat 15 dakika sonra içerik metni 200 kelimenin üzerinde yazılıyor. Google bunu iyi olarak mı görüyor yoksa nasıl güncelleme tarihi yazıp içerik eklenmeli?
İngilizce Hakkında...
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İş Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** C**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Tarihi değişmeye gerek yok, Zaten yayın tarihi eski olduğu için güncelliyorsun ve en son güncellendiği tarihi görüyor Google.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Google içeriğin güncellendiğini fark ediyorsa sıkıntı yok.
İngilizce Hakkında...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Wordpress
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yine de tarihi güncellemenizde büyük fayda var. Eğer google sonuçlarında yazınızın tarihi snippet olarak görünüyorsa bu kullanıcı tıklama eğilimini etkileyen bir faktördür. Dolayısı ile güncellemeniz ctr ( tıklama oranı ) değerinizi arttıracaktır
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
ahmetp teşekkür ederim kaynak dosyalarında bu kodu gördüm güncellediğim tarih ve saat yazıyor. Demek uğraşmaya gerek yokmuş. Sağolun
İngilizce Hakkında...