lostyazilim
tr.link

WP site index sayısı

27 Mesajlar 2.301 Okunma
lstbozum
tr.link

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
merhaba arkadaşlar,

2011 yılından bu yana siteme içerik giriyorum ama site index sayısı bir türlü 30.000 i geçmiyor. 2014-15 yılında açılan rakip sitelerin bile index sayısı 100.000 i geçmiş durumda, bu durumun izahı var mı?

Sitede "all in one seo pack" eklentisi kullanıyorum, site haritasını da bu eklenti ile oluşturmuştum (sene bilmem kaçta...). Eklenti ayarları bir çok siteden kontrol ettim ve aynı... ben nerede yanlış yaptım. Acaba sorun eklentide mi yoksa başka bir sorun mu var?

Lütfen ücret isteyen arkadaşlar usulca konudan uzaklaşsın.

site adresi: https://goo.gl/2zd3I

https://populertarim.com
wmaraci
reklam

Kurtulusa Kurtulusa İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 124 / 124
  • Ticaret 42, (%100)
Sorunun çözümünü ben de merak ettim, takipteyim

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
İndeks sayısının çok olması pek birşey ifade etmez hocam. Asıl önemli olan yazılarınız indeksleniyor mu ? Yeni eklediğiniz yazıların indekslenmesi ne kadar sürüyor ? Resimler indekslenmiş mi ?
Etiket arşivleri, yazar arşivleri, sorgu arşivleri (arama sonuçları), attachment arşivlerinin indekslenmesine gerek bile yok. Zaten All in One SEO gibi eklentiler de bunların indekslenmesini engelleyin diyor.
Kısaca asıl önemli olan yazıların indekslenmesi. Sayının önemi yok.
ototasarruf

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

İndeks sayısının çok olması pek birşey ifade etmez hocam. Asıl önemli olan yazılarınız indeksleniyor mu ? Yeni eklediğiniz yazıların indekslenmesi ne kadar sürüyor ? Resimler indekslenmiş mi ?
Etiket arşivleri, yazar arşivleri, sorgu arşivleri (arama sonuçları), attachment arşivlerinin indekslenmesine gerek bile yok. Zaten All in One SEO gibi eklentiler de bunların indekslenmesini engelleyin diyor.
Kısaca asıl önemli olan yazıların indekslenmesi. Sayının önemi yok.

Yazılarım indexleniyor, ancak haber eklediğim halde yerimde sayıyorum. Ben ekledikçe indexlerim siliniyor gibi bir düşünceye kapıldım :)

3 yıl öncede 25.000 di hala öyle...

wmaraci
wmaraci

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1818
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)
Lütfen ücret isteyen arkadaşlar usulca konudan uzaklaşsın. bunu beğendim :))
- Farklı bir eklenti ile denemeni öneririm Premium Seo pack filan.
aio seo galiba siteharitasında belirli bir limiti vardı örn: 1000 link gibi (yanlışsam düzeltsin bilen biri)
-yeni eklenen konuları google gibi getir dene bir iki tane değil biraz link ekle
-bu sorun sadece google mi yoksa yandex te de varmı ?

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
PHPacemisi resimlerin indexlenmesi için ekstra yapmam gereken bir şey var mı?

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam sizin sitede indekslenmemesi gereken sayfalar indekslenmiş. Eklentide ayar yapın. Etiket arşivleri, sorgu sonuçları (search>mardin gibi) vs vs.... Bunlar zaten olmamalı.
Siz Google Gibi Getir yapmadan yeni eklediğiniz yazı ne kadar sürede indeksleniyor ona bakın.
Bir yazı indekslendiyse; artık o yazı site haritasından silinse bile Google'den silinmez. Site haritası limiti olsa bile eski indeksleri engellemez. O yüzden eski indekslerin silinmesi gibi bir durum olmaz.

Sizin indeks sayınızın asıl kaynağı "arama sonuçları ve kategori arşivleri". Bunlar sayesinde indeksler 20binlere tırmanmış. E artık sitenizde arama fazla yapılmadığına, yeni kategori ve etiketler fazla eklenmediğine göre indeks sayısının biner biner artması beklenemez. Yazı ekledikçe, görsel ekledikçe indeksiniz artık 2şer 3er artmaya devam eder. Bunun bilincine varmak gerekir.

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
@[cagman](userid:30481) yandex google ın yarısı kadar indexliyor, google 1000 sayfa indexlemişse yandex 500 sayfa ....

1- Temayı değiştirmeyi kafayı koydum,
2 - SEO eklentisi ücretli ücretsiz tam ve kesim öneri istiyorum sizlerden,
3 - Sizce sitede cache eklentisi kullanmalı mıyım? Cevap evet ise ücretli ve ücretsiz öneriler nelerdir?
4- Sitemde sırf sosyal medya paylaşımları için jetpack kullanıyorum. Adıyla tezat olan başka bir eklenti olamaz... Site yükledikten sonra google page speed falan artırmaya çalışmak tam bir enayilik... Bu eklenti yerine tavsiyeniz var mı?

daha ne diyeyim uşaklar, yardım edin daa..

Ek Olarak: @[cagman](userid:30481) yandex google ın yarısı kadar indexliyor, google 1000 sayfa indexlemişse yandex 500 sayfa ....

1- Temayı değiştirmeyi kafayı koydum,
2 - SEO eklentisi ücretli ücretsiz tam ve kesim öneri istiyorum sizlerden,
3 - Sizce sitede cache eklentisi kullanmalı mıyım? Cevap evet ise ücretli ve ücretsiz öneriler nelerdir?
4- Sitemde sırf sosyal medya paylaşımları için jetpack kullanıyorum. Adıyla tezat olan başka bir eklenti olamaz... Site yükledikten sonra google page speed falan artırmaya çalışmak tam bir enayilik... Bu eklenti yerine tavsiyeniz var mı?

daha ne diyeyim uşaklar, yardım edin daa..

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam sizin sitede indekslenmemesi gereken sayfalar indekslenmiş. Eklentide ayar yapın. Etiket arşivleri, sorgu sonuçları (search>mardin gibi) vs vs.... Bunlar zaten olmamalı.
Siz Google Gibi Getir yapmadan yeni eklediğiniz yazı ne kadar sürede indeksleniyor ona bakın.
Bir yazı indekslendiyse; artık o yazı site haritasından silinse bile Google'den silinmez. Site haritası limiti olsa bile eski indeksleri engellemez. O yüzden eski indekslerin silinmesi gibi bir durum olmaz.

Sizin indeks sayınızın asıl kaynağı "arama sonuçları ve kategori arşivleri". Bunlar sayesinde indeksler 20binlere tırmanmış. E artık sitenizde arama fazla yapılmadığına, yeni kategori ve etiketler fazla eklenmediğine göre indeks sayısının biner biner artması beklenemez. Yazı ekledikçe, görsel ekledikçe indeksiniz artık 2şer 3er artmaya devam eder. Bunun bilincine varmak gerekir.

• Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
PHPacemisi xml sitemap ayarlarım;

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al