lostyazilim
tr.link

WP Sİtelerde Tam Güvenlik

5 Mesajlar 860 Okunma
lstbozum
tr.link

Heisenberg Heisenberg WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek web-grafik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Tam güvenlik diye bir şeyin asla olmayacağını biliyorum ama en azından maksimum güvenlik diyeyim. Konu şu, wp tabanlı site açıyorum ve az biraz hitlenmeye başlayınca ama rakipler ama başkaları tarafından saldırılar alıyorum. Kimi zaman hacklink oluyor kimi zaman eski yazılara link ekleme oluyor. Özellikle film sitelerimde yaşıyorum bu sorunu.

Film izle kelimesinde ilk sayfadaki sitelere bakıyorum onlarla aynı temaları aynı eklentileri kullanıyorum ama adamların sitelerinde asla sorun görmüyorum. Onların yaptığı ve benim yapmadığım neler olabilir. Bu siteler güvenlik adına neler yapıyorlar. Seçtikleri hostları göremiyorum çoğu cloud kullanıyor. Maksimum güvenlik adına tavsiye edeceğiniz host,tema ve eklentiler neler olur? Ayrıca tavsiye etmediğiniz tema ve eklentiler nelerdir?

Şunu şunu yap ondan sonra artık arkana yaslan, hala böyle sorunlar yaşıyorsan herkes yaşar senden kaynaklanan sorun yoktur artık diyebileceğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Görüş ve bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

wmaraci
reklam

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1818
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)
Güvenlik mevzusu internet sektöründe çok ayrı bir dal kardeşim. skype ekle detaylı konuşup gerekli ayarlamaları yapalım sitene daha sorun olmaz ;) bu arada bazı kişilerin aklına ücretli yardım gelebilir onuda belirtmek isterim. arkadaştan herhangi bir ücret tallebim olmayacak :P
skype pm gönder

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...

turkiye turkiye Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek ogrenci
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ş** C**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

cagman adlı üyeden alıntı

Güvenlik mevzusu internet sektöründe çok ayrı bir dal kardeşim. skype ekle detaylı konuşup gerekli ayarlamaları yapalım sitene daha sorun olmaz ;) bu arada bazı kişilerin aklına ücretli yardım gelebilir onuda belirtmek isterim. arkadaştan herhangi bir ücret tallebim olmayacak :P
skype pm gönder

Bu bilgileri paylassanizda bizde ogrensek ya sonucta bir forum burasi

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1818
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)

turkiye adlı üyeden alıntı

Bu bilgileri paylassanizda bizde ogrensek ya sonucta bir forum burasi

Güvenlik tek bir makale ile anlatılamayacak kadar geniş bir olay.
host tan domainden başlar da taa kullandığınız script temaya kadar gider en ine ayarları yapılmalıdır. defalarca söylememe rağmen hala insanlar hacklendikten sonra önlem arıyorlar.
Önce güvenliği sağlayın sonra yayına başlayın ne aceleniz var dimi.
neyse dediğim gibi güvenlik konusunda tek bir makale yazıp herşeyi içine koyamam ama bloğuma bakarsanız biraz işinize yarayacak makaleler bulabilirsiniz.
Buradan bakınız

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...
wmaraci
wmaraci

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Kimi zaman hacklink oluyor kimi zaman eski yazılara link ekleme oluyor.

demişsiniz. Fakat bunlar ancak meydana geldikten ve siz bunları tespit ettikten sonra işlem yapabilirsiniz. Bu apayrı bir konu. Fakat şunu da belirtmeden geçmemeyim. Wordpress zaten kendi başına açık bir sistemdir ve asla açıkları bitmez. Kolay gelsin.

Durgun sular derin akar.
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al