İnternette çok aradım ancak Türkçe bir kaynak bulamadım. Ben de kendim yapayım bari dedim. Neyse ki sorunsuz oldu. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Şimdi ne yapacağız biz? WP Touch kullanırken bildiğiniz gibi mobil sayfalarda paylaşım butonları bulunuyor. Bunlar arasında mail, facebook, google plus ve twitter var. Ancak son zamanlarda bunları da geçen bir olay var "Whatsapp". İnsanlar arkadaşlarıyla paylaşmak istedikleri şeyleri doğrudan Whatsapp üzerinden gönderiyorlar. Tabi bunun için de 2 saat linki kopyalamaları lazım.
Bir buton olursa üşengeçlik yapmalarına gerek kalmadan tek butona dokunmak vasıtasıyla paylaşım yapabilecekler.
Yaptığımız iş bittikten sonra şöyle görünecek.
Hadi Başlayalım!
İlk olarak bilmenizde fayda var bu anlatım ücretsiz sürümde default(foundation) temayı kullananlar için geçerlidir. Diğer temalarda dosya yolları değişebilir.
1.Sitemizin FTP sunucusuna Filezilla ya da başka bir FTP istemci programıyla bağlanıp aşağıdaki dizine gidiyoruz
siteanadizini/wp-content/plugins/wptouch/themes/foundation/modules/sharing
2."sharing-html.php" dosyasını açın ve aşağıdaki kodu "" arasına istediğiniz sıraya göre ekleyin:
3.Butonumuzu ekledik sıra ona özgü bir CSS ayarlamakta. Aşağıdaki dizine gidip "style.css" dosyasını açın ve aşağıdaki CSS kodunu 725 ile 760.satır arasına bir yere ekleyin.
Dizin:
/wp-content/plugins/wptouch/themes/foundation/default
Eklemeniz gereken CSS kodu:
.sharing-options.style-vibrant .whatsapp-btn {
background-color: rgb(0, 171, 0);
width: 25%;
}
Şimdi arkadaşlar ben butonların uyması için yüzdelik değerleri biraz değiştirdim o yüzden sizde kayabilir. Şu an kullandığım buton genişlik değerleri şöyle: Facebook %21, Whatsapp %25, Twitter %21, Google %14, E-Posta %19
Umarım faydali ve anlaşılır bir anlatım olmuştur.
Bir teşekkür yeterli :)