İndirme linki: https://www.dropbox.com/s/x9eq8okvi6djqpk/author-profiles-TR.zip
Kaynak: http://wparsivi.com/yazarlari-sidebarda-goruntuleme/

Bu yazıda sizler için “Yazarlarımızı sidebar`da nasıl görüntüleriz?” sorusuna cevap veren bir eklentiyi inceleyeceğim. sabir Abdul Gafoor tarafından geliştirilen WordPress Author Profile Avatars List eklentisi ile sidebarımızda yazarlarımızın adlarını ve avatarlarını listeleyebiliyoruz. Kurulum ve kullanıma geçmeden önce bir kaç şeyi belirtmek istiyorum. Öncelikte eklentinin türçeleştirmesini wparsivi adına yaptım. Daha sonra eklentiyi deneyip yayınlamak istedim ancak tasarımsal hatalarla karşılaştım. Bunlarıda düzeltmiş olarak paylaşımı yapıyorum. Burada eklenti yazarına tepkim kodlamayı kullanarak yapması. Eklentiyi stabil çalışır hale getirmek bu nedenle biraz vaktimi aldı. Herneyse kuruluma geçelim.

Kurulum

Alttaki download butonu ile eklentinin türkçe sürümünü veya buradan orjinal sürümü indiriyoruz(Orjinal sürümde hataları kendiniz düzeltmeniz gerekebilir).

İndirdiğiniz zipin içindeki dosyaları wp-content/plugins dizinine attıktan sonra yönetim panelinden eklentiyi etkinleştiriyoruz.

Kullanım

WordPress panelde Görünüm > Bileşenler bölümüne gelip Author Avatar List bileşenini sidebarımıza ekliyoruz.

Burada ayarları aşağıdaki resime bakarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey ise eğer dışlamak istediğiniz yazar varsa belirtilen bölüme ilgili yazarın ID’sini yazmalısınız.

 

 

wmaraci
reklam
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)