Yazılarınızı Feedburner ile Otomatik Olarak Twitter’a Gönderin

Blog yazarlarının en büyük nimetlerinden biridir RSS beslemeleri, ve RSS’leri yönetmek için çoğumuz Google’ın servisi olan Feedburner’ı kullanırız. Blogumuza bir yazı yazdığımızda, bu yazının sosyal ağlara gönderilmesi de bizim için büyük önem taşır. Yine çoğumuz, yayınladığımız yazıları Twitter’a otomatik olarak göndermek için farklı eklentiler kullanıyor ve blogumuzu biraz da olsa yoruyoruz.




Oysa, Feedburner’ın Socialize özelliği sayesinde RSS beslememize düşen bir içerik Feedburner tarafından otomatik olarak Twitter’a gönderilebiliyor; hem de hiç bir eklentiye ihtiyaç duymadan. Bunun için yapmanız gerekenler:
1) Feedburner hesabınıza giriş yapın ve aynı zamanda içeriklerin yayınlanmasını istediğiniz Twitter hesabına da giriş yapmış olduğunuzdan emin olun: http://feeds.feedburner.com
2) Giriş yaptıktan sonra, blogunuzun kayıtlı olan beslemesinin üzerine tıklayın ve açılan sayfadaPublicize sekmesine tıklayın
3) Soldaki menüden Socialize servisini seçin, açılan sayfada Add a Twitter Account butonuna tıklayın. Feedburner uygulaması, sizin yerinize tweet gönderebilmek için sizden izin isteyecek, izin verin.
4) Post Content açılır menüsünden twitinizin içeriğini ayarlayabilirsiniz.
Title only – Sadece başlık *önerilen

Title and Body – Başlık ve içerik

Body only – Sadece içerik
5) Don’t Add Any Hashtag seçeneği seçili olsun, diğer türlü Türkçe karakterlerde sıkıntı yaşanıyor.
6) Additional Text kısmına yazacağınız metni twitin sonuna (end of the post) ya da başına (beginning of the post) ekleyebilirsiniz. Twitinizin 140 karakterle sınırlı olduğunu unutmayın.
7) Geri kalan ayarları olduğu gibi bırakmanız yeterli, sayfanın alt kısmındaki Activate butonuna tıklayın, işlem tamam.
Artık, Feedburner beslemenize düşen her yeni içerik Feedburner tarafından ayarladığınız Twitter hesabında otomatik olarak paylaşılacak. İşinize yaraması dileğiyle..


KAYNAK; TÜRKİYE'NİN WORDPRESS DESTEK FORUMU