Öncelikle herkese merhabalar,

Beni forumda belirli bir kesim tanır hemen hemen 2005 ten bu yana forum yazılımlarına merakım vardır uğraşır ve projelendiririm. Şu yada Bu forum yazılımda üst seviye uzmanım diyemem ben, iyi bir kullanıcı belirli bir seviyede bilgisi olan bir bireyim sadece. XenForo yu bilmeyen tanımayan arkadaslar ıcınde bu konuyu açma gereği duydum. özetçe şişirmeden baslıklar halınde anlatacagım. XenForo php tabanlı ücretli bir forum yazılımıdır.

1-) XenForo tasarlanıp inşa edilirken diğer tüm forum yazılımlarındakı eksıklıkler sorunlar problemler göz önünde bulundurularak yapılmış ve inşa edilmiştir. Stabil ve sorunsuz olması buradan gelir.
2-) XenForo yazılımı tamamen responsive yani (tüm akıllı cihazlar ile uyumlu) bir şekilde gelir, diğer forum yazılımlarında kullanmıs oldugunuz temayı responsive hale getirmenin maaliyeti ortalama en düşük 2.000₺'den başlar.
3-) XenForo yazılımda SEO için herhangi ücretli yada ücretsiz ek bir seo uygulaması yada eklenti kullanmanıza gerek yoktur.
4-) WMaracinda ve diğer bazı forumlarda olduğu gibi duyuru bildiri şeklindeki ücretli reklam uygulaması XenForo'nun özelliklerinde mevcuttur. Bu özellik için ücretli olarak herhangi bir eklenti yazdırmanıza gerek yoktur.
5-) XenForo yazılımında acmıs oldugunuz bir konuya cvp yazıldıgında yada farklı bir eylem olustugunda cep telefonunuza marka model gözetmeksizin dilerseniz bildirim alabilirsiz.
6-) XenForo veritabanınızı yormayacak şişirmeyecek şekilde tasarlanmıstır, Örnek; 5 bin konulu üyeli mesajlı bir forumun db yedeği ortalama 100mb olur. hatta olmaz bile.
7-) XenForo destek alanında sorun yaşamassınız destek siteleri, forumları mevcuttur ve hızla yaygınlaşmaktadır.
8-) XenForo kullanımı oldukca rahat ve basittir, örneğin yeni konu ac butonuna tıklamadan konu acacaganız sayfada ıken konu baslıgı alanına baslıgı girerken içerik paneli sizi karsılar.
9-) XenForo seo ve optimize açısından oldukca yenilikçi bir tavır sergiler.
10-) XenForo Duyuru, bildiri, ödül puanlama sistemi ve uyelerı yetkılendırme ıletısım kurma fonksiyonları oldukca basit ve kullanışlıdır.
11-) Yukarıda belirttiğim özelliklerin aynısını baska bir forum yazılımda kullanmaya kalkarsanız bunun size net maaliyeti ortalama 4-5.bin₺ seviyelerinde olur, XenForo'da ise bunların hepsini yalnızda sadece lisans parasına halledebilirsiniz.

Stabil sorunsuz bir forum yazılımı kullanmak isteyen arkadaslara bir XenForo kullanıcısı ve XenForo destek hizmeti veren bir forum sahibi olarak gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

Not: Yukarıda belirttiğim maddeler ile ilgili sormak ıstedıklerınız olursa madde madde ayrıntılı bir sekılde ızah edebılırım, lütfen konuya vBulletin ile ilgili bir yorum yapmayın vBulletın forum yazılımıda kullanıyorum vBulletın destek hizmeti veren bir forum sitemde mevcut. vbulletın olayı ayrı bir olay ben burada XenForo'nun onemlı ama pekte bilinmeyen ozellıklerını duyurmaya calıstım. Forum işi bitti forummu kaldı gozuyle olaya bakacak olan arkadaslara cevabım her zaman şu dur; Wordpress cıktı forumlar bitti, Wordpress yaygınlastı asp php coder'lerın deeğeri kıymeti unutuldu bitti Sosyal medya cıktı Worpress bitti, o zaman hiçbirsey yapmıyalım

Hiçbirşeyin bittiği felan yok sizin elinizde içi dolu bir projeniz var ise ve doğru yolda emin adımlarla yürürseniz başarıyı elde edersiniz, Şuan bunları tartıstıgımız plarformun vBulletın tabanlı bir forum yazılımı oldugunuda unutmayalım.

Herkese iyi forumlar...

www.xenforo-destek.com