XenForo'da tıpkı WordPress'te olduğu gibi eklenen resimleri sola ve sağa yaslayarak (FLOAT) bunların yanına eklenen içeriklerin resimlerin dibinden değil, üst kısmından devam etmelerini ufak bir düzenlemeyle sadece 2 adımda sağlayabilmekteyiz.

(Doğru anlatabildim mi bilmiyorum ama örnek resimlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.)

Hadi başlayalım :)

Adım 1

İlk olarak aşağıdaki linkteki .XML dosyasını indirip, yönetim paneli Custom BB Codes kısmındaki (/admin.php?bb-codes/) (İNG: Import Custom BB Codes, TR: Özel BB Kodu Aktar) butonuna tıklayarak aktarıyoruz.

XML dosyası: cta_float_bb_codes.xml (Zippyshare.com bağlantısıdır)

(Eğer XML dosyası hakkında kuşkunuz olursa aşağıda dosyadaki kodları direkt verdim, kontrol edip, kendiniz bir not defteri aracılığıyla XML olarak ta kaydedebilirsiniz.)




{text}]]>


Adjacent text will wrap
around it.[/FLOAT_LEFT]Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur erat nibh, varius vitae consequat ut, pulvinar varius ante. Vestibulum auctor mattis elit, a sodales nisi. Pellentesque quis enim quam.]]>



{text}]]>


Adjacent text will wrap
around it.[/FLOAT_RIGHT]Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur erat nibh, varius vitae consequat ut, pulvinar varius ante. Vestibulum auctor mattis elit, a sodales nisi. Pellentesque quis enim quam.]]>




Adım 2

Ardından, kullandığımız temanın extra.css dosyasını açıyor (arama kısmından ya da Şablonlar kısmından bulabilirsiniz) ve alttaki kodları dahil ediyoruz:
.ctaBbcodeFloatLeft
{
float: left;
margin-right: 8px;
clear: both;
}

.ctaBbcodeFloatRight
{
float: right;
margin-left: 8px;
clear: both;
}


Not: Farklı temaya geçtiğinizde, kodların çalışması için o temanın extra.css dosyasına da eklemelisiniz)

Hepsi bu kadar. Artık metin editörünüzde sola ve sağa yaslamak için iki yeni butonunuz var.

[QUOTE=Durotan]Not: Koddaki metin editörü ikonu sprite kısmında bazı sorunlar var, bu yüzden editörde ikonlar gözükmeyecektir. En kısa sürede kodda gerekli düzeltmeleri yapacağım arkadaşlar. Ancak kendi forumumda butonlar "Taslak" butonunun hemen solunda "görünmez" olarak yer almaktalar. Sizde de öyle yer alacaktır.

[/QUOTE]

Örnek Resimler



XenForo.com Resource Bağlantısı: https://xenforo.com/community/resources/cta-float-bb-code.2932/