Aslında bizim söyle bir mantığımız var. 1 milyon orta yada düşük derecedeki internet kullanan kesime sorun size internetin "google" olduğunu söylerler. :)
Kimse Bing, Yahoo, Yandex, search, portal sepeti, suan aklıma gelmeyen daha onlarca arama motorlarını kimse bilmiyor. Bilmedikleri için Google'a boyun eğiyorlar.
-Adsense kurumu kime bağlı ?
-Forumda adsense kategorisinde açılan konuları incelediğimiz zaman bazen haksız yere engel yemiş, durdurulmuş hesaplar görüyoruz.
Kaldı ki algoritma sistemini her yıl bir kaç kez değiştirip, harcanan onca ciddi derecedeki yatırımı alt üst etmesi.
Spam dolu siteyi, özellikle haber sitelerini emek verdigimiz gözümüzün nuru kavramı ile gördüğümüz sitelerimizin üstünde tutarak bizlere neyi anlatmak istiyor ?
-Ben yorumunuzu haksız görmüyorum. Aksine çok doğru bir düşünce, lakin google son 1 yılda bizlere çok zarar verdi. Bunu seçkin kişiler kabul etmeyebilir ama ben şahsım adıma konuşmam gerekirse evet zarar gördüm.
Işte bu yüzden; Geliş, isteklerimizi ver, adaletli ol, kazancin %30 sen kazan %70 kazandır. Yandex duydun mu beni :)
MaMiFilm adlı üyeden alıntı
Arama motorları resmen kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. Adamlar Google'a rakip olmak için çabalıyorlar fakat sıralama sistemleri tam bir rezalet. Özellikle ülkemizde aktif olarak hizmet veren Yandex'in. Bing ve Yahoo'yu anlayışla karşılarım zira onlar Amerika ve Avrupa'da daha ön planda olmak istiyorlar. Yandex, yeni açılan bir siteyi neredeyse bir ayda indexlemiyor, o da sitemap gönderdiğimiz halde. Geçen bir konu gördüm adamın sitesini bir yıldır indexlememiş, sonrada gelip biz Google'a rakip olacağız diyorlar.
Bir diğer konuda alakasız sonuçlar. Özellikle az önce bir deneme yaptım ve aldığım sonuç beni şaşırttı. Vizyona girecek olan Limonata filmini siteme ekledim ve baktım ki yandex de indexlemiş. Yandex'e girip Limonata 2015 izle yazdım adam bana aradığım filmle alakası olmayan saçma sapan eski sonuçlar çıkarıyor. Arama sorgularını düzeltmedikçe insanlar gerçek aramak istediklerini bulamayacaklar ve Yandex'de gün geçtikçe gündemden düşecek. Onları şu anda ayakta tutan tek şey aşırı derecede verdikleri reklamlardır. Ona rağmen Türkiye pazarından %5'lik bir pay dahi alamadılar.