lostyazilim

Yahoo ve Bing’e Site ekleme

4 Mesajlar 6.964 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Azurrexe Azurrexe WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 1 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda Yahoo ve Bing arama motorlarına sitenizi nasıl ekleyeceğinizi anlatmaya çalışacağım. Bundan birkaç yıl öncesinde Yahoo’nun kendi site ekleme sayfası vardı, oradan Yahoo hesabı ile başvuru yaparak sitenin eklenmesi bekleniyordu. Sonrasında Bing (Eski adıyla MSN) ile birleşen Yahoo, tek bir çatı altında toplandı ve bu tarzdaki bütün işlemler “Bing Web Uzmanı Araçları” ile yapılmaya başlandı. Bu araçlara erişebilmek için öncelikle bir adet Hotmail hesabına ihtiyacımız var, ki Msn döneminden kalma bir Hotmail hesabınız muhtemelen vardır. Eğer yoksa da kolay ve ücretsiz bir şekilde yeni hesap açabilirsiniz.

Bing Web Uzmanı Araçlarına Giriş.
Öncelikle buraya tıklayarak siteye ulaşıyoruz ve Hotmail bilgilerimizle girişimizi yapıyoruz. Daha sonra karşınıza gelecek ekranda “sitelerim” bölümüne sitemizi ekliyoruz, alt bölümdeki kişisel bilgilerimizi dolduruyoruz. Bunları tamamladıktan sonra devam ettiğimizde bizden sitemap bilgisi istemekte. Site haritaları arama motorları ile iletişim kurmamızı sağlar, bu yüzden kesinlikle olması gerekmektedir. Site haritasınıı ekledikten sonra devam ediyoruz.

Site Sahibi Olduğumuzu Doğruluyoruz.
Yönetme yetkisi olmayan hiçbir siteyi ekleme gibi bir durum yok, o yüzden yalnızca elimizde yönetim imkanı olan siteleri ekleyebiliyoruz. Bunu doğrulamak için bizden sitemiz anasayfasına etiketleri veya sunucumuza xml uzantılı bir sayfa eklememizi isteyecektir. Bu 2 işlemden birisini yaptıktan sonra doğrula diyerek devam ediyoruz. Doğrulamayı da yaptıktan sonra işlem tamam demektir.

Bundan sonra site haritanıza eklenen her içerik bu 2 arama motorlarına iletilerek indexlenecektir.

Kaynak : http://www.kahkahaha.com/yahoo-ve-binge-site-ekleme_m74-makale.html
cuneytsonmez

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
teşekkürler kardeşim bunu da yaptım daha iyi sonuclar alırım umarım

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme

castiel castiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 94 / 97
  • Ticaret 4, (%100)
Yahoo indexlemiyor bildiğim kadarı ile bing'te panelden girip anca botları çağırınca siteye giriyor
cuneytsonmez

kişi bu mesajı beğendi.

www.parkpera.com

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
hocam ben baktım sitem var ama cok gerilerde bunu ekledim bakalım ne olacak

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al