lostyazilim
tr.link

Yandex de İndex Alma Sorunu

12 Mesajlar 8.371 Okunma
acebozum
tr.link

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
İyi günler arkadaşlar,bugunkü makalemde son günlerden forumlarda karşılaştığım sorunun çözümünü anlatacağım. Bu sorun yandexte index alma sorunu. Öncelikle blog sahiplerinin ilk amacı yazdıkları,paylaştıkları yazıların arama motorları tarafından indexlenmesidir. Çünkü gelen aramalar blogunuzun %90 nını karşılar.

Popüler arama motorlarından olan Google için herhangi bir çalışmaya gerek yoktur. Diğerleri içinde öyle tabi. Yandex arama motorunu çözemedim kendi kendine index almıyor nedense. Tahminime göre arama motoru olarak yeni hizmet veren Yandex’in diğer eski arama motorları gibi botlarının fazla olmamasıdır. Bu da yazımızın yandex tarafından oldugundan fazla geç index almasıdır.

Çözüm aslında çok basit. Çözümü söylemeden önce değinmek istediğim bir nokta var tabiki. Yandex arama motoru için olduğundan fazla bir çaba sarfetmeye gerek yoktur. Çünkü yandex arama motoru pek duyulmayan ve kişilerin fazla kullanmadığı bir arama motorudur. Bu kıyaslamayı diğer arama motorları olan Google,Yahoo,Bing ‘ e göre yapıyoruz.Fazla uzattım sanırım gelelim çözüme :)

Öncelikle Yandex’in webmasterlara sunduğu bir araç olan Metrica’yı kullanmalıyız. http://metrica.yandex.com.tr/ adresimize girip mail hesabı açarak bu servisten yararlanıyoruz. Metrica’yı kullanmak çok basittir. İlk girişinizde site ekleyeceksiniz ve Yandex’in verdiği kodu sitemizin footer yani her sayfada görünen bölümüne ekliyoruz. Ekledikten sonra istatistikler biraz geç gelsede bizim sorunumuz bu olmayacak tabiki de. Amacımız Yandex servisini kullanarak Yandex’ten index almak. Bu servisi kullandıktan sonra daha rahat Yandex’ten index alabileceksiniz. Örnek olarak sitemi göstereyim. Yazılarımı 4-5 gündür paylaşıyorum site yeni olmasına ragmen http://yandex.com.tr/yandsearch?lr=103893&text=site%3Anikojen.com 7 sonuç buluyor bu da gayet olumlu diye düşünüyorum. Sizde bu servisi kullanarak Yandex’ten index alabilirsiniz. Umarım faydalı olmuşumdur. Başka bir makalede görüşmek üzere :)

Kaynak: Yandex de İndex Alma Sorunu
nettebilgi

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
Merhabalar,

Bana göre verdiğiniz bilgiler doğru değil.!

Öncelikle => Yandex Yeni bir Arama Motoru Değil. Türkiye Piyasasına yeni giriş yaptı. RUSYA'da GOOGLE'ı açık ara farkla geçiyor. Türkiye oranı da her geçen gün artıyor.

Metrica => Metrica, Analitik sistemidir. Sitenizin yandex'te index Almasını istiyorsanız.
http://webmaster.yandex.com.tr/ => Adresine sitenizi ekleyip, sitemap dosyasını göndermelisiniz. 150 index'im var 3 gün içinde indexledi.

http://yandex.com.tr/yandsearch?text=site%3Aenginozturk.org
Timur AndroidMarket

kişi bu mesajı beğendi.

blueffect blueffect Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 29 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Metrica'nın index hızını arttırması konusunda yazdığınız öneri külliyen yanlış Metrica Google'ın Analytics'i ile aynı işi yapar amacı sitenizin ziyaretçi istatistiğini tutmaktır.
AndroidMarket

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)

Engin07 adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

Bana göre verdiğiniz bilgiler doğru değil.!

Öncelikle => Yandex Yeni bir Arama Motoru Değil. Türkiye Piyasasına yeni giriş yaptı. RUSYA'da GOOGLE'ı açık ara farkla geçiyor. Türkiye oranı da her geçen gün artıyor.

Metrica => Metrica, Analitik sistemidir. Sitenizin yandex'te index Almasını istiyorsanız.
http://webmaster.yandex.com.tr/ => Adresine sitenizi ekleyip, sitemap dosyasını göndermelisiniz. 150 index'im var 3 gün içinde indexledi.

http://yandex.com.tr/yandsearch?text=site%3Aenginozturk.org

Öncelikle ! işareti bir daha kullanmayın. 2. olarak bu bilgilere kesin olarak yanlış dediğine göre sanırım Google webmasterları kadar bilgin var. Yandex diğer arama motorlarına göre yeni değilse sizin yazdığım yazıda açık aramanız için çabaladığınızı gösterir. Açıkcası ben hiçbir şey bilmiyorum en iyi siz biliyorsunuz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

blueffect adlı üyeden alıntı

Metrica'nın index hızını arttırması konusunda yazdığınız öneri külliyen yanlış Metrica Google'ın Analytics'i ile aynı işi yapar amacı sitenizin ziyaretçi istatistiğini tutmaktır.

"Külliyen yanlış" ben hiç bir bilgiye böyle yaklaşamadım. Metrica'nın ne oldugunu sizden iyi biliyorum rahat olun. Amacım Yandex servisini kullanmak. Fakat anlamamakta ısrar eden insanlar olursa yapabileceğim bir şey yok.

wmaraci
wmaraci

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)

Biwebmaster adlı üyeden alıntı

Öncelikle ! işareti bir daha kullanmayın. 2. olarak bu bilgilere kesin olarak yanlış dediğine göre sanırım Google webmasterları kadar bilgin var. Yandex diğer arama motorlarına göre yeni değilse sizin yazdığım yazıda açık aramanız için çabaladığınızı gösterir. Açıkcası ben hiçbir şey bilmiyorum en iyi siz biliyorsunuz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben kimsenin yazısında şuana kadar bir açık aramadım, aramamda gördüğüm yanlışları kimsenin yanlış bilgilendirilmemesi için yazdım. Biraz araştırsan YANDEX'in GOOGLE'dan daha eski bir firma olduğunu bilirdin.
Yandex => 1997
Google => 1998

(http://company.yandex.com.tr/general_info/history.xml)
www.yandex.ru (1997)
Yandex.ru arama motoru resmi olarak 23 Eylül 1997’de Moskova Softool sergisinde ilk kez kamuya duyurularak kullanılmaya başladı. Rus dili morfolojisine dayanan Yandex arama motorunun 1997 sürümü kelimeler arasındaki uzaklığı dikkate alıyor ve bir web belgesinin arama sorgusuyla ilgi düzeyini belirlemek için karmaşık bir algoritma kullanıyordu. Yandex kullanıma açıldıktan 3 yıl sonra Rusya’daki en büyük arama motoru oldu.

http://www.google.com/intl/tr_tr/about/company/
Larry ve Sergey, yarattıkları arama motoruna “Google” adını verdi. Bu kelimeyi, 10 üzeri 100 sayısının matematiksel adı olan “googol”dan türettiler. Google Inc. 1998’de, Sun kurucu ortaklarından Andy Bechtolsheim o zamana kadar var olmayan bu şirkete 100.000 ABD doları tutarında bir çek yazdığında doğdu.

(Konuyu uzatmıyorum, cevap yazmayacağım başka)

• Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)

Engin07 adlı üyeden alıntı

Ben kimsenin yazısında şuana kadar bir açık aramadım, aramamda gördüğüm yanlışları kimsenin yanlış bilgilendirilmemesi için yazdım. Biraz araştırsan YANDEX'in GOOGLE'dan daha eski bir firma olduğunu bilirdin.
Yandex => 1997
Google => 1998

(Konuyu uzatmıyorum, cevap yazmayacağım başka)

:) Eski olmasını yıl olarak mı anlıyorsunuz ? Mümkünse yazmayın.

gokseltoprak gokseltoprak Limonwp.com Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 29 / 44
  • Ticaret 5, (%100)
Bilgi cidden gereksiz olmuş. Ben hiçbir çaba sarfetmedim, yeni açtığım blogun 200 indexi var. Metricayı kullanmak botların dikkatini çekmeye yarayabilir, orası ayrı ama gerekli değil. Zaten bir kere gelirlerse gitmiyorlar.

yurdabak yurdabak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)
Yandex metrica ile index arasında söylenen gibi bir bağlantı olduğunu sanmıyorum, yaklaşık 1 aydır metricayı kullanıyorum ama hala index'im 1 :) daha farklı bir çözümü olmalı bu işin ama nedir bilemedim bende..
yunusasik

kişi bu mesajı beğendi.

ebulfeth ebulfeth Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek İnternet
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 29 / 72
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaslar herkes kendi deneyimlerindne veya varsayımlarından yola cıkarak birşeyler paylasabilir.Evet kah cok iyi bilgidir kah cok sacma.Bana görede olmıyacak birşey zira o bir detaylı msayac sistemi yani benim sistemimi kullanıyon diye kıyak yapcakalrını sanmam suan benim de 19-20 bin indexim var sadece gerekenleri yaptım.
Ama arkadas metricaytı koyduktan sonra indexlerinde artıs olmus bunu ona baglamıs kendince ve belki diywerek konu acmıs faydam olsun misali.Bence böylesi seylerde yargılamaktan ziyade yalın ve güzel dille olmaması gerekn birşey oldugunu ifade edersek ve karsı tarafta eleştireye acık olursa hepimiz bir yerlere dogru ilerleyebiliriz.Vesselam
yihhuu

kişi bu mesajı beğendi.

YandexDestek YandexDestek Yandex Destek Ekibi Yandex
  • Üyelik 01.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / K
  • Meslek Destek Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 75
  • Beğeniler 0 / 39
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar,

Sanırım konuya biraz açıklık getirmek gerekmedir. Yandex, şirket olarak lanse edilmeden önce uzun bir süre var olan ve üzerinde çalışılan bir proje idi, tarihi 1990'ların başına dayanır.
Söz konusu pazar payı ise, Rusya'da lider arama motorudur. Türkiye için de çalışmalarımız ve optimizasyonlarımız başarı ile devam etmektedir.

Konunun ana temasına gelecek olursak, sitenizin ya da genel olarak sitelerin indekslenmemesinin bot sayısı ile herhangi bir ilişkisi yoktur :) Bunun birçok sebebi olabilir (siteniz botumuza 200 HTTP'den farklı bir kod döndürdü, sunucunuza ulaşamadık vb.) ve bu sebepleri Yandex Destek Ekibine yazarsanız şayet öğrenebilirsiniz.

Metrica'nınn kurulu olması ile ilgili bir bağlantının olduğunu ne yazık ki söyleyemeyeceğim. Metrica analizlerinizde gerçekten faydalı bir araçtır.

Sitenizin indekslenme durumunu öğrenmek için lütfen Yandex.Webmaster servisini kullanın. Sorunuz olursa da şayet, her zaman benimle geribildirim formumuzdan iletişime geçebilirsiniz :)

Yazara ve cevap veren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.
cimbomdursun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al