Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir siteye yazmıyordum ve üzücü bir haber ile sizlere bildirmek istiyorum.

Herkesin bildiği gibi Google news gibi Yandex News hizmeti vardı. Haber ve haber içerikli sitesi olan kişiler bu sitelerini news servislerine ekleterek buralardan hit getirisi yapıyordu. Bende bir sitemi Yandex news ekletmek için başvuruda bulundum ve gelen mailde bu sistemin kaldırıldığını belirten bir mail aldım.

Mailin tamamı:

Merhaba,
Sürekli olarak yapmakta olduğumuz hizmet iyileştirme çalışmalarımız kapsamında, haber sitelerini ayrı bir serviste toplamak yerine, arama motoru sonuçlarında ön plana çıkartarak iş ortaklarımıza daha fazla trafik yaratmayı ve dolayısıyla kullanıcılarımıza da daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Ne yazık ki artık eski yapıda olduğu gibi sitelerin RSS bilgilerini kabul etmeyeceğiz ve kaynağı http://haber.yandex.com.tr/smi sayfasında göstermeyeceğiz, kullanıcı aramalarına en uygun olacak şekilde arama sonuçlarında haber kaynaklarını göstereceğiz . Bu nedenle arama sonuçlarında haber sitelerinin daha aktif olmasını sağlamaya çalışacağız. Siteniz, kullanıcı sorgusuna göre en özgün ve uygun içeriği gösteriyorsa arama sonuçlarında belirlenebilir. Konu ile ilgili kalite anlayışımızı inceleyebilirsiniz; http://yardim.yandex.com.tr/webmaster/?id=1119372


Saygılarımla,
Bilge Bilir
Yandex Destek Ekibi
http://yardim.yandex.com.tr

Bana özel bir uygulama olmadığını düşünerek artık haber sitelerinin daha önplanda olacağını görüyoruz. Herkese iyi çalışmalar.

http://www.escblog.net/yandex-haberlernews-kapandi-mi/