lostyazilim
tr.link

Yandex'in Başarılı Olamaması

50 Mesajlar 9.800 Okunma
acebozum
tr.link

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Yandex'e dair sadece yandex disk kullaniyorum. Arama sayfası bile cok karışık google nazaran. Ve bahsedilen konu. Evet dogru her program kurmadan once mutlaka yandexe ait ufak bir eklenti oluyor.

Kuva-i Kafsinkaf
elektronikssl
webimgo

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Tek sorun bence Rus olması. Bir türlü ısınamadım arkadaş şu Ruslara. Sanki bu Yandex falan adamların bir çeşit projesi. Aklımda binbir türlü komplo teorileri. :D
luxfm Batuhan SafakCALiSKAN

kişi bu mesajı beğendi.

sacmaliyoruz sacmaliyoruz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 832
  • Beğeniler 65 / 138
  • Ticaret 1, (%100)
çoğu yerde yandexi görmenizin sebebi adamlar para ile yaptırıyor.Tam indir vs sitelerle analsarak arada yazılımlarını kaydırıyor. Zaten türkiye pazarına girerken hürriyet vs gibi büyük haber sitelerinin site içi aramaları yandex arama çubuguyla yapılıyordu. Yavas yavas millete bunu benimsettiler.

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Bence pek benimsetememişler, aksine milleti bu şekil de sanki zora ki baskı yaparak soğutmuşlar gibi geliyor bana .. webmasterlar için bile yandex son sıralarda yer alıyor. Kimse kalkıpta yandex benım ıcın 1 numara falan dıyemez yani dese bile emin olun laf olsun torba dolsun hesabı. Adamlar index bile yapmıyo doğru durust anca para verıceksın ki o da 3-5 tl değil yani sağlam reklam parası verıceksın ki bi şeyler olsun

Kuva-i Kafsinkaf
wmaraci
wmaraci

VoSToK VoSToK WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 642
  • Beğeniler 80 / 113
  • Ticaret 40, (%100)
Yandex in başarılı olamaması deniliyor ancak her geçen senede arama hacimlerini arttiriyorlar. Bence adım adım ilerliyorlar.
Timur cem310

kişi bu mesajı beğendi.

Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ

panteist panteist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek grafik/matbaa/php
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 669
  • Beğeniler 80 / 64
  • Ticaret 3, (%100)
yandex haritalar babadır.
yandex trafik uygulaması babadır.
yandex metrica büyük babadır ve analytics'i döver. atar.
yandex görsel arama fonksiyonları google tarafından kopyalanmıştır.
yandex aramalarını kullanmazsanız yandex aram sonuçlarının gelişmesini nasıl beklersiniz :)

aynı zamanda yazılımlarla gelen yandex arama motoru değişikliğinden şikayet eden arkadaşlara sesleniyorum. aynısını google da yaptı. siz de araştırın. herşeyden önce chrome çıkmadan firefox destekliyordu bir ara google. ne için ? microsoft ile rekabet etmek için. o dönemlerde firefox sorardı google varsayılan arama olsun mu diye vs. eskiler bilir. chrome felan firefoxdan bozma bir unix tabanlı bir yazılımdır. yani yandex kopyacıysa google da kopyacıdır.

ayrıca türkiyede tutunamayacaksa milyarlarca dolarlık şirket bunu sizden iyi bilir :) dolayısıyla yatırımı keser.

yandex hizmetleri gerçekten iyidir.

ama hepsi google, yandex, microsoft vs bunlar hep veri hırsızıdır. topunun köküne kibrit suyu. ayrıca veri hırsızlığında google şirketine sertifika vermek gerekir :)

Google Plus çıkmeden önce Facebook'un Noİndex metalı profil alanlarını indexlemişti ve davalık oldular.

yani hepsi yavşak:)

Ek Olarak: ayrıca benim sadece facebook da kayıtlı mail adresime spam reklamlar geliyor. sizce neden ? :D

para para para. facebook doymuyor.

kimse demexzki
AYRANIM EKŞİ
Lei Timur Citizen

kişi bu mesajı beğendi.

Ecancan Ecancan Paylaşmak Güzeldir Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)
Google her ne kadar firefox alt yapisini kullanip bozmaca bir tarayici yapsa da uzerin kat kat guzel eklenti ve eklenti magazasiyla ayri bir orjinallik katmistir. Yandex in tek eksigi yaratici fikirleri olmamasi yani bir tasariminda en azindan ufak bir doodlesinde bile bir anlam yada zeka goremiyorum ancak google her ne kadarda bazi onemli gunlerimizi unutsada (buna tamamen karsiyim) her yaptigi doodleyi merakla arastirir ve hep icinde bi zeka ve yaraticilik bulurum. Ayrica google arama disinda bir suru yazilimlari ve urunleri oldugu icin suan onplanda yandex te bile vodeo ile ilgili arama yaptiginda youtube degilde kendisinin yapmis oldugu video platformu ile sonuc cikarsa daha orjinal durur ve bir donem atlar. Demek istedigim yandex suan harita ve trafik hizmetinden cok kendisine ozel bir yazilim ve birden cok hizmet sunsa ve (tabi bunlar zamanla olacak (ancak o kadar zamanlari yok )) bir donem atlayabilirler. Bunlarin hepsi kisisel gorusumdur :)

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)

MertBalci adlı üyeden alıntı

Size göre başarısız olarak gelebilir ama bence öyle değil açıkcası. Türkiye pazarına yeni yeni girmiş bir arama motorunu herkes biliyorsa ve konuşuyorsa buna başarız denmez. Bazı konularda terclh edilmemesi de Googlenin büyüklüğünden. Ben yandexin bir çok servisini kullanıyorum ve oldukça memnunum.

işte bunu farkettirmeden yapmaları uygun değil
sor işte bunu da yüklemek istiermisiniz diye
neden sormuyor? sorun bu

bugrahanisbakan bugrahanisbakan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad B** İ**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 59 / 108
  • Ticaret 6, (%100)
Türkiyede pek kullanılmasada Rusyada %66 kullanım oranı var diye biliyorum.

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

depresan adlı üyeden alıntı

ben gerizekalı bir insan değilim öncelikle onu belirteyim. yandex metrica şifremi yenilemek istediğimde bana sordukları o akılalmaz güvenlik sorusu güvenimi iyice sarstı onlara karşı. istediği güvenlik sorusunun cevabı kredi kartımın son 5 hanesiydi. ben asla böyle birşey yapmam.
yandexe pek bulaşmamak gerekiyor.

Her şey tamam; ama bu kadarını gerçekten beklemezdim. Şaka gibi... :eek:

Reklam yayıncılığını açsa veya açıksa da kolaylaştırsa ve üyelerine misal bloglarında yandex arama çubuğu gibi bir şart olsa, sanırım az çok bir ilerleme sağlayabilir.

Metrika olayını Analytics'te sorun varken kullanmıştım. Hâlen reklam verdiğim zaman Analytics ile birlikte kullanıyorum. Tabi bir de indeks alması için zaman zaman girip arama falan da yapıyorum; ama onun dışında pek aklıma gelmiyor...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al