wmaraci reklam

Borsa Teknikleri

2 Mesajlar 1.678 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)



Birikimlerini değerlendirmek ve yüksek kazanç elde etmek isteyen kişiler borsalarda işlem yapmayı tercih etmişlerse öncelikli olarak borsaların işleyiş mekanizmasını çözmelidir ve daha sonra kendilerine en uygun borsa tekniklerini geliştirerek işlem yapmaya başlamalıdır. Borsalar hakkında çok fazla bilgisi olmamasına rağmen aldığı duyumlar ile borsada yatırım yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak borsalar hakkında bilgi sahibi olmaları, belirli derece bir deneyime sahip olmaları ve daha sonra yatırım yapmaya başlamaları gerekir. Bu aşamaları izleyerek ancak borsalardan kazanç beklenebilir.

Borsada nasıl işlem yapılır bilmeden aldığı duyumlara göre borsaya giren ve birikimlerini yatıran kişilerin kayıpla karşılamaları muhtemeldir. Borsanın işleyiş mekanizması hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler yıllar boyunca çalışarak edindikleri birikimleri bir anda kaybedebilirler. Bunun nedeni her şeyden önce eğitimsizlik ve psikolojik açıdan aşırı getiri beklentisine girerek kayıp yaşamaya uygun hale gelmesidir. Borsalarda nasıl işlem yapıldığının yanı sıra yatırımcı olmak isteyen kişilerin psikolojik açıdan da kendilerini yatırım yapma konusunda hazırlamaları gerekmektedir.

Borsalarda aşırı getiri beklentisi her nokta gözden geçirilse dahi bir noktanın atlanmasına neden olacaktır. Panik ve stresli bir şekilde piyasa takibinin yapılması, kazançlı görünen noktanın aslında borsanın yön değiştirme noktası olduğunu göremez ve bir anda büyük kayıplar ile karşılaşır. Finans piyasalarında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi eğitimsiz bir şekilde aşırı getiri beklentisine girilmesi ve psikolojik açıdan yatırımcının borsalara hazırlıklı olmamasıdır. Bunların dışında yapılan hatalar de bu iki nedene bağlı olarak gelişmektedir. Örnek vermek gerekirse; yatırımcının kendine uygun olan borsa tekniğini geliştirmemesi ve başka bir yatırımcının kazanç sağladığı tekniğe göre işlem yapması kayıp yaşaması olasılığını arttırır. Bunun nedeni her yatırımcının bakış açısının farklı olması ve borsalar hakkında bilgisizlik nedeniyle yatırımcının kendine teknik geliştirememesidir.

Birikimlerini değerlendirmek için borsalarda yatırım yapmak isteyen kişiler her şeyden önce borsa nasıl oynanır, borsaların işleyiş mekanizması, yatırım aracı, borsada fiyat oluşumu gibi önemli konuları öğrenmeleri gerekir. Yatırımcı olmak isteyen kişiler ancak bunları öğrendikten sonra yatırım yapmaya ve yatırım kararları almaya uygun hale gelecektir. Yatırımcılar borsada işlem yapmaya başlamadan önce alması gereken bir karar da kısa vadeli mi yoksa uzun vadeli mi yatırımlar yapacağıdır.

Kısa vadeli yatırımcılar hiperaktif kişiliklerdir ve günlük, seanslık alım – satım işlemleri yaparak kazanç elde etmeyi amaçlarlar. Yatırım araçlarının uzun vadeli hareketlerini, geçmişlerini, geleceklerini değerlendirmeden teknik analizlerden aldıkları sinyaller yardımıyla anlık dalgalanmalardan faydalanarak alım – satım kararı alırlar ve kazanç elde ederler. Elde edilen kazançlar uzun vadeli yatırımlara göre küçük miktarlardır ama uzun vadeli yatırımlarda en az 1 yıl elde bulunan hisse senedinin elden çıkarılmasını bekleyecek kadar sabırlı kişilikler değillerdir. Bu nedenle de yatırımcı kendi borsada işlem yapma yeteneklerini keşfetmeli ve kendine buna göre bir borsa tekniği oluşturmalıdır.

Uzun vadeli yatırımcıların ise sabırlı olmaları ve seçtikleri hisse senetlerinin geçmişlerini, bugününü değerlendirerek analizler çerçevesinde geleceğe yönelik yatırım kararlarını almaları gerekir. Kendilerine uzun vadede portföylerine zarar getirmeyecek borsa teknikleri geliştirmeli ve en az 1 yıl boyunca elde bulunan hisse senedinin piyasa takibini yapmaları gerekir. Uzun vadeli yatırımcıların 10 – 20 yıla kadar aynı hisse senedini ellerinde tuttukları ama vadesi geldiğinde de gerçekten büyük miktarlarda kazançlar elde ettikleri bilinmektedir. Ünlü milyarder yatırımcılardan örnek vermek gerekirse; Warren Buffett uzun vadeli yatırımcıların en çok kazananlarındandır.

Borsa teknikleri geliştirirken yatırımcıların borsalarda en genel yatırım felsefesi olan, “yüksek kazanç isteyenlerin yüksek riski de göz almaları gerekir” görüşünü dikkate almaları gerekir. İyi derecede bir bilgi birikimi ve deneyim sayesinde borsalarda söz konusu olan riskler minimum düzeylerde tutulabilir. Önemli olan yatırımcının risklerini nasıl kontrol altında tutabileceğini bilmesi ve kendini buna göre geliştirmesidir. Borsa teknikleri risklerin minimum düzeyde tutularak yüksek kazanç elde etmeye yönelik olması gerekir. Bunun için de borsaların işleyişi iyi bir şekilde tayin edilmelidir. Aynı zamanda yatırım araçlarının piyasadaki durumlarının ve fiyatlarının etkilendiği faktörlerin üzerinde durulması gerekir.

Piyasalarda kazanç getirdiği garanti olduğu söylenen birçok borsa tekniği dolanmaktadır ve yatırımcıların birçoğu da asılsız olan bazı haberler neticesinde dolandırılmaktadır. Tüm bunlara maruz kalmamak adına yatırımcıların kendi yeteneklerine uygun olan stratejileri ve teknikleri geliştirmesi gerekir. Borsa eğitimlerini alan bir yatırımcı böyle yapması gerektiğini en başından öğrenecektir ve eğitimlerini de bu yönde alacaktır. Psikolojik açıdan da kendisine en uygun işlem yapma yöntemini geliştirmesi normal yaşamına devam ederken birikimlerini değerlendirip kazanç elde etmesini mümkün kılacaktır. Çünkü borsalarda işlem yapmak, portföy yönetimi ve piyasayı takip etmek gerçekten de sabır isteyen stresli bir iştir. Bu nedenle yatırımcıların kendilerini psikolojik açıdan da borsada yatırım yapmaya hazırlamaları gerektiği söylenir.

Günümüz imkanları ile borsalarda yatırım yapmak eski yöntemlere göre çok daha kolay ve hızlıdır. İnternet kullanımının borsa piyasalarında da hakim olması sayesinde, alım – satım emirlerinin internet üzerinden gerçekleştirilmesinin dışında piyasa takibinin de internet üzerinden gerçekleştirilmesi büyük kolaylıktır. Borsa seans salonlarında geçirilen vakit yerine ev, ofis gibi istenilen mekanda borsa takibinin gerçekleştirilmesi ve yatırımlara bu şekilde yön verilmesi hem zaman kaybını önlemiştir, hem de seans salonlarının stresli ortamından uzaklaşılmasını sağlamıştır.

Bilinçli bir şekilde borsalarda yatırım yapmaya başlayan yatırımcılar, kendilerine en uygun borsa teknikleri ile yatırım kararlarını alarak stres yaşamadan, normal yaşamını devam ettirerek birikimlerini değerlendirip kazanç elde edecektir. Bu nedenle borsada işlem yapmaya başlamadan önce aracı kurumlar veya bu amaca hizmet eden kuruluşlardan, internet üzerinden borsa eğitimleri alınmasının önemi unutulmamalıdır.

Kaynak: http://www.borsanasiloynanir1.com/borsa-teknikleri/
 

 

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.
wmaraci
reklam

bitdom8 bitdom8 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2020
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek teknik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)


Bist100 düşer mi/yükselir mi?

Bist100, 1144.45 seansı kapattı. Performans olarak haftalık % −5.05, aylık % 1.8 ve 3 aylık % −4.28 yüzdelerini görmekteyiz. Bu sene performansı % 0.02 kar/zarar oranında bulunuyor.

BIST100’ye dair indikatörlerin rating’i Sat sinyali veriyor. Müthiş osilatör 52.27936588 N seviyesindedir. Stokastik %K (stoch) çizgisi % 44.00 N seviyesindedir. ortalamanın altında bir hacim ile çizgisine devam etmektedir. Kısaca, başka bir belirsiz faktör olmadığı sürece, 24 saat için bazda genel anlamda Sat sinyalleri alınmaktadır.

Bist aylık pozitifken haftalık negatif bu da yükselen bir boğa hareketinin ayı hareketine dönüştüğüne dair bir ipucu veriyor
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al