wmaraci reklam
lidertakipci

Borsa Zenginleri – Dünyaca Ünlü Milyarderler

13 Mesajlar 4.826 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba. İşadamları ve Borsa zenginleri hakkında kendi sitemde bir yazı yazdım. WMaracı içerisinde de ilginizi çekebilir diye yazıyı aynen buraya ekliyorum:
http://www.borsanasiloynanir1.com/borsa-zenginleri/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Borsa Zenginleri – Dünyaca Ünlü Milyarderler



Kimin hayali değildir ki, dünyanın en zengin isimleri arasında yer almasa bile onların yarısı kadar olmayı… Elbette bu paranın beraberinde getirdiği sorunlar da vardır, ama bu zengin borsacıları biraz gözlemlediğiniz de gerçekten de çalışkan insanlar olduklarını göreceksiniz. Ülkemizde genel olarak söylenen bir söz olan “atadan zengin” anlayışı bazı kişiler için geçerli olsa bile, bu kişiler için geçerli değildir. Para kazanmak ayrı bir beceri iken bu parayı yönetmek büyük bir meziyet istemektedir.

Genel olarak göz önünde bulunması ve sempatikliği ile de dikkat çeken ABD’li iş adamı Warren Buffett, borsa zenginleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Buffett dışında ise dünyanın en zenginleri denildiğinde akla gelen bir diğer isim hiç şüphesiz Bill Gates. 2013 yılında Meksikalı *******ünikasyon devi Carlos Slim, dünyanın en zengin insanı unvanını Bill Gates’in elinden alarak birinci sıraya oturdu. Okuduğum bir habere göre de, dünyanın en zengin 300 insanının serveti 2013 yılında toplam 3.7 trilyon dolara yükseldi.

Bu isimler hakkında kısaca bilgiler vermek istiyorum:

Warren Buffett Kimdir?

53.5 milyar dolarlık servetiyle borsanın eğlenceli yüzü Warren Buffett, hisse senedi alıp satmaya daha çok küçük yaşlarda başlamıştır. Ayrıca Buffett, daha 6 yaşındayken büyükbabasının bakkalını işletmeye başlamıştır ve sattığı 6’lı kola şişelerinin tanesini 5 cent karla satarak ilk kazançlarını elde etmiştir. 11 yaşında hisse senedi alıp satmaya başlaması da, borsa simsarı olan babasının yanında çalışmaya başlamasıyla olmuştur.

Para yönetme konusunda büyük bir başarıya sahip olan Warren Buffett, daha 11 yaşındayken aldığı hisseleri biraz yükseldiğinde satmış ve kar elde etmiştir. Daha sonra bu sattığı hisse senetlerinin ileri ki yıllarda daha fazla yükseldiğini gördüğü zaman da, uzun vadeli yatırım yapması gerektiğini anlamış. Warren Buffett 2008 yılında Forbes Dergisi’nin “2008 Milyarderler Listesi”ne 62 milyar dolarlık servetiyle girmiştir.

Buffett, liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmek istememiştir ama babasının ısrarları sunucunda Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı Wharton Business School’a gitti. Omaha’ya 2 yıl sonunda dönmek zorunda kalan Buffett, sıkı çalışması sonucunda 3 yılda University of Nebraska – Lincoln’de eğitim aldı. Eğitimlerini genel olarak ticaret alanında alan Buffett, ünlü analist Benjamin Graham profesörlüğünde çalıştı ve 1951 yılında yüksek lisansını aldı.

Buffett, eğitimleri sonucunda Wall Street’te çalışmak istedi ama yine babasının ve Benjamin Graham’ın ısrarları sonucunda o yıllarda Nebraska’ya geri dönmek zorunda kaldı. Borsa simsarı olarak çalışmaya başlayan Buffett, konuşma dersleri alarak Nebraska Üniversitesi’nde yatırım ilkeleri derslerini vermeye başladı.

Ünlü analist Graham’ın yaptığı iş teklifi üzerinde 2 yıl birlikte çalıştılar. Daha sonra ise Graham emekli oldu ve Omaha’ye geri döndü. 1956 yılında ilk yatırım ortaklığı olan Buffett Associates Ltd.’yi kurdu. Ardından 1962 yılında Berkshire Hathaway dahilinde Buffett Partnership’in temellerini attı. İlk başlarda karşılaşmış olduğu talihsizliklere rağmen Berkshire Hathaway günümüzün en büyük holdinglerinden birisidir.

Şu an 84 yaşında olan Warren Buffet, 2006 yılının Haziran ayında yatırım şirketinin 10 milyon adet hisse senedini Bill ve Melinda Gates Vakfı’na devrederek, ABD’de şimdiye kadar görülen en büyük bağışı yapan kişi oldu. Vakıf dünya çağında Aids, verem ve sıtma gibi hastalıklarla mücadele etmektedir. Hisselerin karşılığının ise 31 milyar dolar olduğu biliniyor. Servetinin geri kalanını ise 3 çocuğu ve karısı adına kurulan Susan A. Buffett Vakfı’na bırakacağını vasiyet ediyor.



George Soros Kimdir?

Macar ve Yahudi asıllı olan George Soros 1930 Budapeşte doğumludur. ABD’nin ünlü finans spekülatörü olarak tarihe adını yazdırmıştır. Dünyanın en zengin 15. kişisi olarak bilinmektedir. Bazı çevrelerce, yapmış olduğu yardımlar nedeniyle hayırsever olarak tanımlansa da, bazı çevrelerce çok sevildiğini söylemek mümkün değil. Hatta yapmış olduğu yardımları da siyasi amaçla yaptığı bile söylenmektedir.

Paraların yerini değiştirip, fiyatın düşük olduğu yerden alıp yüksek olduğu yerde satan yani ilk arbitrajı yapan kişi olarak da bilinmektedir. Finansçı kişiliğinden daha çok siyasi kimliği ile anılan Soros, parasal gücünü kullanarak ülkelerin iç işlerine karışma ve ülke siyasetine yön vermekle suçlanmaktadır. Bu suçlamalar üzerine “Bu renkli devrimlerle suçlanmamın nedeni aslında Rus propagandasıdır” diyerek hem kendini savunmuş, “dünyanın her yanında böyle süreçleri destekliyorum. Şu anda Liberya’da yapıyoruz, Nepal’de de yapabiliriz” diyerek hem bu suçlamaları kabullenmiştir. Damga vuran bir konuşmayı da Rus radyosuna yapmış ve Gürcistan’da 2003 yılında gerçekleşen Kadife Devrimi’ni mali olarak desteklediğini açıklamıştır.

Warren Buffett’ın aksine pek sevilen bir kişi olmayan George Soros, Türkiye’de de çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. 2006 yılı itibariyle 5 yıl boyunca 8 milyon Amerikan doları harcadığını açıklamıştır. Açık Toplum Enstitüsü’nün kurucusu olan Soros’un 2013 yılsonu itibariyle 23 milyar dolarlık servete sahip olduğu biliniyor.

George Soros, 1992 yılında gerçekleşen ve Kara Çarşamba olarak bilinen ekonomik kriz sırasında bir günde 1 milyar dolar kazanmıştır. Bu kazanç Soros’a “İngiliz Bankalarını Soyan Adam” unvanını kazandırmıştır. Soros Fund Management şirketinin de sahibi olan Soros, 1970 yılında Quantum Vakfı’nın kuruluna Jim Rogers ile birlikte ortak olarak vakfın servetinin artmasını sağlamıştır.



Jim Rogers Kimdir?

1942 Alabama – Amerika doğumlu olan Jim Rogers, Quantum fonunda George Soros ile birlikte yer aldıktan sonra 1970’li yılların sonunda fondan ayrılarak kendi fonunu kurmuştur. Rogers, Quantum fonuna 10 yılda 42 kat kazandırmış oldu.

Jim Rogers aynı zamanda Rogers International Commodities Index (RICI) kurucusudur. Rogers’ın tüm dünya çapında katıldığı sempozyumlarda yaptığı dünya ekonomisi, ülkelerin gelecek konumları ile ilgili ekonomik verileri analiz etmesi ile tanınmaktadır. Hatta gelecekte tarım ile uğraşan yatırımcıların en zengin kişiler olacaklarını söylemiştir.

Jim Rogers özellikle altın ve emtia konusunda saygın bir yatırım uzmanı olarak kabul edilen ekonomistlerdendir. Birçok televizyon kanalı ve gazetede bilgilerini paylaşmaktan çekinmeyen Rogers’ın öngörüleri arasında Türkiye’de yerini alıyor ve Türkiye’nin yatırım listesinde bulunduğunu ve içinde bulunduğu durum değerlendirildiği zaman birçok ülkeden çok daha iyi durumda olduğunu düşünüyor. Tepki alan görüşlerinden birisi de G20 toplantılarının zaman kaybı olduğunu, 2013 yılında büyük düşüş gösteren altının 10 yıl içerisinde aşırı yükseleceğini söylüyor. Euro Bölgesi’nin daha uzun seneler krizlerle uğraşacağını da belirtiyor.



John Paulson Kimdir?

1955 doğumlu John Paulson ABD’li bir fon yöneticisidir. Paulson & Co. şirketinin sahibidir ve şirket 1994 yılında New York merkezli olarak hizmet vermektedir. John Paulson denildiği zaman akla öncelikle dünyanın en büyük altın yatırımcısı olması gelmektedir. Dünyanın en zengin 28. kişisi olduğu biliniyor.

2013 yılında meydana gelen düşüşlerde de bir servet kaybetmiştir. Ama daha önce de, dünyanın bir çok yerinde finansal sistemin çökmesiyle milyonlarca yatırımcının büyük zararlara uğradığı bir dönemde Paulson, 20 milyar dolar kazandı. Bu kazanç herkesi büyük şoka uğrattı çünkü şirketler batarken Paulson kar elde etmeye devam ediyordu.

herkes kaybederken kazandığı dönemde günlük 10 milyon dolardan daha fazla kazanç elde ediliyordu. 20 milyar dolarlık kazancın ise 4 milyar doları Paulson’a aitti. Bu kazancı sağladığı dönemden çıkarttığı dersleri ise herkesle paylaşmaktan kaçınmadı. Birkaç tanesine değinmek gerekirse; uzman görüşlerine bile şüpheyle yaklaşın, mutlaka bir çıkış stratejiniz olsun, yeni finansal araçlar konusunda kendinizi geliştirin, sigorta yaptırmanın önemini unutmayın gibi birçok tavsiye de bulunmuştur.



Türk Borsa Zenginleri

Türk borsa zenginleri denildiği zaman akla Türkiye’nin medyatik ismi Cem Boyner geliyor. 2013 yılına damgasını vuran İstanbul – Gezi Parkı olayları sırasında açtığı “çapulcuyum” posteriyle dikkatleri üzerine toplayan Cem Boyner, 10 yılda borsadan zengin olan bir isim.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Cem Boyner’in sahip olduğu şirketlerin borsadaki performansları göz önünde bulundurulduğu zaman değer artışları gerçekten sizi kendine hayran bırakıyor. 10 yıl boyunca borsamızın gösterge endeksi olan BIST 100 (eski İMKB 100) endeksinin artışı göz önünde bulundurulduğu zaman Boyner’in sahip olduğu şirketlerin değerleri de büyük bir artış göstermiş. Boyner Holding % 791, Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon % 4.744 artış göstermiş durumda.




Forbes dergisinin belirlediği 2013 Türk zenginleri dosyasına bakıldığında ise ilk sırada yer alan ismin, 3 milyar 400 milyon dolarlık serveti ile Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk olduğu görülüyor. Koç Holding sahibi Semahat Arsel ise ikinci isim olarak yerini aldı. Geçtiğimiz yılın en zengin ismi olan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise üçüncü isim oldu. Özyeğin 3 milyar dolarlık servetiyle 2012 yılının en zengin ismi olmuştu.

2013 yılının en zengin ismi olan Ferit Şahenk, 2012 yılında 2 milyar 600 milyon dolarlık servetiyle dördüncü sırada yer alıyordu.

Okura Sorular


    [*]Sizce Dünyanın En Zengin Kişilerinin Ortak Özellikleri Nelerdir?
    [*]u Kişilerin Sahip Olduğu Mal Varlıkları Görünümlerinden Belli Oluyor mu?
    [*]Sizce Bu Kişilerin Sahip Olduğu Miktarda Para Nasıl Kazanılır?
    [*]Bu Kişiler Sahip Oldukları Mal Varlıklarına Sizce Sadece Borsadan mı Ulaştılar?


Kaynak
steel

kişi bu mesajı beğendi.

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.
wmaraci
reklam

NeoEkonomi NeoEkonomi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)
Güzel bir yazı olmuş, yazılarımda alıntı olarak kullanabilirim. saygılar.
 

 

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)

NeoEkonomi adlı üyeden alıntı

Güzel bir yazı olmuş, yazılarımda alıntı olarak kullanabilirim. saygılar.


Beğendiğinize sevindim. Elimden geldiğince yeni yatırımcıların ilgisini çekecek yazılar yazmaya çalışıyorum.

Kaynak:http://www.borsanasiloynanir1.com/borsa-zenginleri/

şeklinde link verirseniz tabikide kullanabilirsiniz.
 

 

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.

NeoEkonomi NeoEkonomi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)
Tabi özen gösteririm kaynak göstermeye.
altaybilgin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)

NeoEkonomi adlı üyeden alıntı

Tabi özen gösteririm kaynak göstermeye.


Neo ekonomi takip ettiğim sitelerden biridir sahibini wm aracında gördüğüme sevindim....
NeoEkonomi

kişi bu mesajı beğendi.

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.

NeoEkonomi NeoEkonomi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)
teşekkür ederim, Buna sevindim. naçizane 3-5 arkadaş karalıyoruz bilgimiz dahilinde.
 

 

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)
Kabul ederseniz, bir iki içeriğimde bulunsun isterim sitenizde, destek olmak adına...
 

 

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.

WebtirGit WebtirGit Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 25 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Ya bu sitenin bi tane mi kötü yazısı olmaz arkadaş!
Tebrik ederim altay bey gene efsane bir içerik.
Kız olsam bu adamlardan biriyle evlenir, hayatımı kurtarırdım ahhaha :)
 

 

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)

WebtirGit adlı üyeden alıntı

Ya bu sitenin bi tane mi kötü yazısı olmaz arkadaş!
Tebrik ederim altay bey gene efsane bir içerik.
Kız olsam bu adamlardan biriyle evlenir, hayatımı kurtarırdım ahhaha :)


Vallaha bu övgü dolu sözleriniz bana moral veriyor. Daha iyi konular yazmak için araştırma yapıyorum. Sitenin yazıları beğeniliyor, bunu en iyi kaynak göstermeksizin çalınan yazılardan anlıyorum :)

Siz bu konuda tecrübelisinizdir. Sitenin telif bildirimi (http://www.borsanasiloynanir1.com/telif-bildirimi/) sayfasında anlatılmakta. Kaynak göstermeden çalınan yazılarım hakkında nasıl bir yol izlemeliyim. DMCA ve Creative Commons'a ne gibi bildirimler yapmalıyım? Özellikle film aramalarında google'de sıklıkla görmeye başladım, bu içerik dmca telif bildirimi hakları nedeniyle kaldırılmıştır gibi ibareler. Bunu nasıl yapabiliyorum.?
 

 

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.

WebtirGit WebtirGit Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 25 / 26
  • Ticaret 0, (%0)

altaybilgin adlı üyeden alıntı

Vallaha bu övgü dolu sözleriniz bana moral veriyor. Daha iyi konular yazmak için araştırma yapıyorum. Sitenin yazıları beğeniliyor, bunu en iyi kaynak göstermeksizin çalınan yazılardan anlıyorum :)

Siz bu konuda tecrübelisinizdir. Sitenin telif bildirimi (http://www.borsanasiloynanir1.com/telif-bildirimi/) sayfasında anlatılmakta. Kaynak göstermeden çalınan yazılarım hakkında nasıl bir yol izlemeliyim. DMCA ve Creative Commons'a ne gibi bildirimler yapmalıyım? Özellikle film aramalarında google'de sıklıkla görmeye başladım, bu içerik dmca telif bildirimi hakları nedeniyle kaldırılmıştır gibi ibareler. Bunu nasıl yapabiliyorum.?


Altay Bey bu konuda bence yapacağınız birşeyler olsada yapmanız gereken birşey yok. Bırakın yazılarınızı çalsınlar kaynak göstermeden. Siz anlamasanızda google onları anlar ve sitenizin değeri artar emin olun...
altaybilgin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al