Türk halkı olarak borsa denilince önce bir irkiliriz. Çoğu kişiye göre borsa bir kumar ve şans işi. Yeni nesil de eskilerden duyduklarıyla hareket ediyor ve onlar da borsanın bir kumar ve şans işi olduğunu düşünüyor. Aslında borsa ne kumar ne şans işi. Çok değil, bundan 5-6 yıl önce dünyanın en zengin insanı Warren Buffett idi. Bu adam bütün servetinin hemen hemen hepsini borsayla yapmış bir insan. Peki sizce Warren Buffett dediğimiz adam çok mu iyi kumar oynuyordu ya da çok mu şanslıydı? ikisi de değil…

Örnekler çoğaltılabilir. George Soros adında bir yatırımcı da borsadan milyarlarca dolar para kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Borsa için her şeyi söyleyebilirsiniz ama şans işi veya kumar diyemezsiniz. Oyun bile diyebilirsiniz ama şans işi olmadığı çok açık. Aşağıda borsada al sat yaparak para kazanmak hakkında bildiklerimi yazdım umarım sizlere yardımcı olabilirim.

Borsada al sat yaparak para kazanmak

Borsada al sat yaparak para kazanmak isteyenler için büyük fırsat.

Öncelikle aklınızdaki borsa ile ilgili ön yargıları atın çöpe gitsin. Eğer bir şeye inanmıyorsanız ve o iş hakkında şüpheleriniz varsa başarılı olamazsınız. Kulağınıza şu sözler sıklıkla gelmiştir “borsa kumar hiç bulaşma” “borsa riskli para kaybedebilirsin” “borsada küçük yatırımcıya yer yok” “borsada bütün parasını kaybeden tanıdıklarım var” vb. bu sözler uzaaaaar gider. Şunu çok açık ve net söyleyebilirim ki borsa, gayrimenkul ile birlikte en iyi yatırım aracıdır. Ancak borsadan para kazanmak için bilmeniz gereken şeyler vardır. Aklınızda risk problemi varsa şu sözü hatırlayın “Risk bilmemekten kaynaklanır.” Evet risk dediğimiz olayla ilgili bilginiz yoksa ortaya çıkar. Eğer borsadan nasıl para kazanacağınızı bilirseniz ortada risk misk kalmaz :)

Borsada al sat yaparak para kazanmak konusunun kurallarını liste haline sıralıyorum,


  • Borsaya yatırım yaparken uzun vadede yatırım yapmayı düşünün. Çünkü borsa size kısa vadede para kazandırmaz.

  • Hisse satın alacakken kaliteli şirketlerin hisselerini satın alın.

  • Tüm yumurtaları aynı sepete koymayın. Eğer sepet kırılırsa yumurtalar da kırılır.(demek istediğim şey şu: tüm paranızı tek bir hisseye yatırmayın, paranızı hisseler arasında bölüştürün.)

  • Hisse alırken önceki yıllardaki değeri ve şimdiki değeri göz önünde bulundurun eğer hisse fiyatı tabana yakınsa hisseyi alın ama eğer fiyatı yüksekse uzak durun.

  • Güvenmediğiniz şirketlerin hisselerini satın almayın.



Yukarıdaki kurallar borsadan al sat yaparak para kazanmak için bilmeniz gereken standart ve altın kurallardır. Ülkemizde “hisse yükseliyor hadi alalım daha da yükselir nasılsa” mantığı vardır. Bu mantık çok aptalca bir mantıktır. Ya Allah aşkına neden yükselişte olan bir hisseyi satın alır ki insan? bir hissenin değeri düşükken alınır yükselince satılır para kazanmanın mantığı budur. Sen yükselişteki hisseyi satın alırsan o hisse düştüğü zaman zararda olursun bunu düşünemeyecek kadar beynin yok mu? kimi zaman yükselişteki hisseler gerçekten bir süre için sürekli yükselişte olabilir ve bu tür hisseler çok para kazandırabilir. Ancak genellikle bu yükselişler küçük yatırımcı için tehlikeli olabilmektedir. Bu yüzden siz değerli okuyucularıma tavsiyem şudur: “Kaliteli şirketlerin hisselerini düşükken alın, yükselince satın.”

Ayrıca şunu belirtmem de fayda var ki, kriz zamanları hisse fiyatları dibe vurur. İşte bu zamanlarda hisse alırsanız ve değerlerin normale dönmesini beklerseniz ardından da hissenizi satarsanız çok büyük kar edebilirsiniz. Borsa akıl işidir ve hiç aklınıza gelmeyecek şekilde size para kazandırabilir. Eğer yatırım yapacaksanız kesinlikle borsayı göz önünde bulundurun. Borsa ile al sat yaparak para kazanmak yazımızın sonuna geldik. Bir diğer borsa konulu yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Görüşlerinizi yorum bölümünden iletebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Kaynak: http://www.paraicin.com/borsada-al-sat-yaparak-para-kazanmak/