2008 yılında kurulan, dünyanın en büyük URL kısaltma servisi ve link yönetim platformu olarak kabul görülen Bit.ly, Spectrum Equity'den 63 milyon dolarlık yatırım aldı!



Özellikle de Twitter kullanıcılarının vazgeçilmez dostu olan Bit.ly, Peter Stern tarafından 2008 yılında kuruldu. New York’ta temelleri atılan bu URL kısaltma servisi, kısa sürede popülerliği arttırarak, ayda 600 milyondan fazla link kısaltmayı başardı.

Sosyal ağların yanı sıra SMS ve email link yönetiminde de kullanıcılara yardımcı olan Bitly, şimdi ise almış olduğu yatırımla adından söz ettiriyor. New York’ta kurulduktan sonra San Francisco ve Denver’da da şubeler açan; IBM, eBay, Nike, General Electric ve BuzzFeed gibi birçok öncü markanın da güvenini kazanan Bitly, Spectrum Equity’den 63 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Yaklaşık 10 yıldır varlığını sürdüren Bitly, kurulduğu tarihten itibaren en az 32 milyar URL kısaltarak müşteri ağını daha da genişletmeyi başardı.



Spectrum Equity’den gelen 63 milyon dolarlık yatırımla gücüne güç katacak olan Bitly, bu parayı satış gücünü arttıracak ekipler kuracak şekilde harcamayı planlıyor.



Ayrıca URL yönetimi sağlayan platformlarını, kurumsal müşteri odaklı bir dönüşüme sürüklemeyi amaçlayan Bitly, pazarlama konusunda da ciddi ataklar yapacak gibi görünüyor.



Bireysel kullanıcılara da hizmet veren Bit.ly, özelliklede ekstra analiz hizmetleriyle yeni bir abonelik modeli kurup, kurumsal müşteri portföyünü daha da genişletmeyi amaçlıyor.



Elbette ki bu güçlü yatırım, Bitly’nin yönetiminde de değişiklikler yaşanmasına neden oldu.



Spectrum Equity şirketinden Pete Jensen ve Parah Khandelwal ikilisi yönetim kuruluna dahil olurken, Bitly’nin CEO’su Mark Josephson da görevinde kalmaya devam edecek.



Hizmet olarak kullanılan yazılım şirketi ya da diğer adıyla bir SaaS (Software as a Service) şirketi olarak tanımlanan Bit.ly, ücretsiz hizmet vermesine rağmen, bünyesine katmış olduğu müşteri profilini her geçen yıl daha da genişletmeyi başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: KOSGEB Kredisi ile Kocasının Patronu Olan Türk Kadın Girişimcinin Hikayesi

Şimdi ise bireysel kullanıcıların yanı sıra kendisine yaratmış olduğu kaynaklarla kurumsal müşterilerden de para kazanabilmeyi amaçlayan Bitly, almış olduğu 63 milyon dolarlık yatırımla hedefine ulaşacak gibi görünüyor. Peki, sizce şimdilerde günde yaklaşık 200 milyon URL’nin kısaltıldığı Bit.ly, bu amacına ulaşabilir mi?

Kaynak: Paratic.com