lostyazilim
tr.link

Forex Hakkında sorularım var

14 Mesajlar 2.331 Okunma
acebozum
tr.link

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
2 ay önce meraktan ben de bir Forex firmasına üye oldum bir bakıp kapatırım diye. Bir miktar para yatırdım sonra bunlar aradılar falan. Direk internetten üye olunamıyormuş birşeyler imzalamak falan gerekiyormuş. İyi o zaman parayı geri gönderin dedim. Yine aradılar yok efendim çok kolay falan. Neyse postaneye falan gittik imzalamamız gereken evrakları imzaladık.

Birkaç gün sonra hesap aktif oldu. Tabi bunlar sürekli arıyolar sanki ciddi ciddi yatırım yapıyorum :) Programı kullanmayı falan anlatıyolar işte ekonomi raporlarından falan bahsediyolar. Neyse kısa geçelim üye olma işlemleri ve sürekli telefonla aranma falan sıkıcı geldi.

Minimum 100 dolar ile başlıyorsun. İşlemler lot üzerinden yapılıyor. 1 lot 100.000 dolar. 0.10 lot 10.000 dolar, ve minimum işlem olan 0.01 lot 1000 dolar değerinde. Zaten sen 100 dolar teminatla 0.03 falan alabiliyorsun en fazla, 0.04 de olabilir tam hatırlayamadım şimdi. Yani 100 dolarla minimum 1000 maksimum 4000 dolar falan alabiliyorsun. Kar da zarar da bu rakam üzerinden gerçekleşiyor.

Teminatın %75'in altına indiği zaman pozisyon otomatikman kapatılıyor. Pozisyonu geceye bırakırsan bir de swap ücreti diye bişey kesiyor firma. Yani doları aldın cebe attın gibi olmuyor ufak da olsa swap yani pozisyon saklama ücreti var.

Diyelim ki sen 3.90'dan 0.4 lot dolar/tl aldın. 4000 dolar x 3.90 = 15600 TL eder. Dolar 3.85'e düşerse 4000 x 3.85 = 15.400 tl'ye düştü paran. Zarar 200TL. Senin hesabında ise zaten 100 dolar yani 390 TL para vardı. Teminat %75'in altına düştüğünde pozisyon otomatik kapandığı için senin hesap çoktan patlamış olacak teminat eklemediysen.

Kısacası giriyorsan bile minimum kaldıraçla başlaman lazım. Benim aynı gün parayı ikiye katlayıp daha gün bitmeden tekrar zarara düşürdüğüm oldu:) Bir ay sonra kapatıp yine yatırdığım parayla geri çıktım. Boş bir iş bence bulaşmayın. Küçük parayla bişey yapamazsın, büyük parayla da o strese kalp dayanmaz.

elektronikssl
webimgo

Dreameagles Dreameagles Hacking And Coder ♥ Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek ÖĞRENCİ
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 281
  • Beğeniler 38 / 67
  • Ticaret 13, (%100)
KralFx Birinin sizin yardımınıza ihtiyacı var hocam. :)
KralFx

kişi bu mesajı beğendi.

myofset myofset WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 11 / 42
  • Ticaret 7, (%86)
Peki ya internetten sürekli kaldıracağız alim satım yapabileceğim bir şey var mı gece gündüz forex disinda

uzayhaberlerim.com

parababasi parababasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek SEO Genius
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** T**
  • Mesajlar 206
  • Beğeniler 16 / 74
  • Ticaret 23, (%100)
Yeni SPK Forex Tebliği ile kaldıraç 1:10'a düşürüldü ve başlangıç teminatı 50.000TL'e yükseltildi.
İnanmayanlar detayları okuyabilir >>> https://www.investaz.com.tr/blog/yeni-spk-tebligi-sonrasi-forex-piyasalari/

Artık Forex gerçekten ciddi yatırımcılar için var. 100$ yatırıp para kaybettim diye ağlayanlar azalır tahminen.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al