lostyazilim
tr.link

Forex Nedir?

2 Mesajlar 948 Okunma
acebozum
tr.link

aslanbey34 aslanbey34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Bugün FX olarak bilinen piyasaların temeli 1973 yılında atılmıştır. Fakat, paranın bir para biriminden diğer para birimine çevrilmesi Mısırlılara dayanmaktadır. Kağıt para kullanımı daha sonraki tarihte başlasa da özellikle Orta Doğu’da tüccarların demir paralarını bir kültürden diğerine aktardıkları bilinmektedir. Orta çağ boyunca paranın, diğer bir para birimine çevrilme ihtiyacı bir yöntem seçeneği olarak belirmiştir. Özellikle, tüccar, esnaf ve satıcıların diğer ülkelerle oluşan ticari ilişkilerinde bu yöntemin kullanılması sonucunda ülke ekonomilerinin birbirine bağımlılığı ve kalkınma hızlarında belirgin artışlar gözlenmiştir.

Orta çağda başlayan FX piyasasının ilk aşamasından I. Dünya Savaşı’na kadar olan kısmında, piyasada göreceli olarak daha az spekülasyon gözlenmesine rağmen savaş sonrasında aşırı oynaklık gözlenirken spekülatif hareketlerde kayda değer artış gerçekleşmiştir. Büyük bunalım ve altın standartlarının 1931 yılında kaldırılmasına bağlı olarak dünya ekonomisinde çok ciddi krizler baş gösterdi. 1931’den 1973 yılına kadar ise piyasanın daha düzenli işlemesi için değişiklikler yapıldı. Yapılan bu değişiklikler global ekonomileri derinden etkiledi.

http://www.haberborsa.com.tr/borsa-egitim/forex-egitim/forexin-tarihi-h85047.html

elektronikssl
webimgo

altaybilgin altaybilgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 105 / 148
  • Ticaret 0, (%0)
Yazınızı inceledim elinize sağlık oldukça güzel ve açıklayıcı olmuş.
Bende forex piyasasını merak eden arkadaşlarım için uzunca bir içerik hazırlamıştım...

Forex hakkında merak edilen herşeyin cevabını bu dosya içerisinde bulabilirsiniz;
http://borsanasiloynanir.co/forex-rehberi/

Hayat sıradan bir bakış açısıdır.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al