Merhaba arkadaşlar,

Daha önce ilk versiyonunu hazırladığım PayU site içi ödeme eklentisinin ikinci versiyonunu tamamladım.

Eski bir PayU çalışanı olarak hazırlamış olduğum bu eklenti birçok site tarafından kullanıldı ve gerçekten çok olumlu geri dönüşler aldım.

Bu yeni versiyonda ise, eklenti artık daha kullanışlı ve daha görsel hale geldi. Dilerseniz eklentiyi http://serkanyildirim.com.tr/shop/ adresinden test edebilirsiniz.

Referansları talep etmek ve eklentiyi temin etmek için pm gönderebilirsiniz.

Neden WooCommerce PayU Site İçi Ödeme Eklentisini Tercih Etmeliyim ?

Eklenti, birçok eklentide bulunmayan PayU’nun katma değerli servislerini desteklemektedir. Bunları kısaca özetlemem gerekirse;


  • Eklenti site içi ödeme destekler. Müşterileriniz ödeme sırasında siteden çıkarak başka bir sayfaya yönlendirilmez.

  • Tek sayfada hem fatura ve teslimat bilgileri hemde kredi kartı bilgileri girilerek ödeme gerçekleştirilir. Müşterileriniz o sayfadan o sayfaya yönlendirilmez. Bu alışveriş dönüşüm oranını artıracaktır. Zira uzayan işlem adımları müşterilerin sipariş vermekten vazgeçmesine neden olmaktadır.

  • Eklenti, IPN servisini destekler. Bu şekilde web siteniz ile PayU arasında minimum mutabakat sorunu yaşarsınız.

  • Puan kullanımı apisini destekler. Müşterileriniz alışverişlerinde kredi kartında biriken puanlarını kullanabilir.

  • Taksit ve BIN apisini destekler. Bu şekilde işlem sırasında girilen kredi kartı numarası kontrol edilerek uygun taksit seçenekleri gösterilir. Taksit yapılamayan bir kart, örneğin banka kartı ile işlem yapıldığında tek çekim seçeneği görüntülenir. Böylelikle müşterilerin hatalı işlem yapması önlenmiş olur. Ayrıca taksitli işlemlerde uygulanacak vade farkı oranlarını da PayU’dan otomatik getirerek tüm taksitli işlem tutarlarını hesaplayarak müşteriye sunar. Sizin manuel olarak tek tek oran girmeniz gerekmez. Zira bu noktada yapılan hatalar nedeniyle birçok firmanın maddi kayba uğradığını söyleyebilirim. Eklenti sizi bu riskten korumaktadır.

  • WooCommerce PayU site içi ödeme eklentisi, olası hatalı işlemlerde alınan hata kodları ile ilgili müşteriye ve size Türkçe açıklamalar sunar. Site yönetici paneline bu işlemlere ait log kayıtlarını atarak, “Acaba bu işlem neden başarısız olmuş?” gibi kafa karışıklığı yaratacak durumlardan sizi korur.