Sevgili dostum,
Öncelikle yazılım kısmı bir çok farklı kategoriye ayrılıyor. Bunlardan web kısmı ilgini çekiyor ise buda kendi arasında 3 temel kategoriye ayrılıyor. Bunlar;
Front-End : Yani sitenin kullanıcının gördüğü kısmı arayüz kısmı bunun için temelde 3 farklı teknoloji var Html, css, javascript. Tabiki bunlar günümüzde yeterli gelmiyor front-end alanında ilerlemek için framework yani kütüphane dediğimiz yazılım geliştirme süreçlerini hızlandıran çözümler de gerekiyor. Bunlardan bazıları Bootstrap, ReactJs, VueJs. Tabiki http protokollerini bilmende ise fayda var.
Back-End: Burası server side yani sunucu tarafında yapılan sitenin görünmeyen ama arka taraftaki tüm çatısı örn: Kredi kartı entegrasyonları, sunucu bağlantıları vs vs. Back-End için bir çok dil bulunmakta. Bunlar: Python, Java, C#, Javascript ve daha nicesi. Fakat ülkemizde özellikle kurumsal alanlarda en çok Java ve C# kullanılmakta. Tabi ki bunlarında kendi frameworkleri var Örneğin Java için Spring, C# için Asp.Net Framework ve Asp.NetCore, Python tarafında Django, Flask, Javascript tarafında Node.js gibi frameworkleri var. Tabiki bunların yanında türkiyede özellikle veritabanı taraflı yazılım geliştirildiği için Mssql, Mysql, Mongo DB gibi veritanı seçeneklerinide incelemen gerek. Tabiki üstteki http protokolleri burada da geçerli.
FullStack: FullStack kavramı ise üst taraftaki her ikisini yapan kişi olarak nitelendirilebilir.
Umarım kendine güzel bir yol haritası çıkarabilirsin.