Merhaba arkadaşlar elimizde borland delphi 7 var ve bunun windows 10 işletim sistemine kurmak ve kullanıp yazılımlar geliştirmek, program tasarlamak istiyoruz.Ancak windows 10 daki yeni sistemden ötürü borland delphi 7 kurarken bu işletim sistemiyle uyumsuz bir yazılım algılandı hatası vermekte ve açılışında da bununla ilgili uyarı diyalğu gösterip programın kullanımını engellemektedir.

Peki bu engeli kaldırıp borland delphi7 sürümümüzü windows 10 kurup nasıl rahat bir şekilde kullanabileceğiz. İlk önce normal kurulum gibi borland delphi 7 programını kuralım. Kurulum tamamlandıktan sonra masa üstümüze atmış olduğu kısa yol simgesine sağ tıklayıp özelliklerden, açılan pencerede uyumluluk sekmesine tıklayalım. Bu kısımda size en uygun eski sürümü seçiniz, Benim tavsiyem windows xp service pack 3 seçeneğidir. Eğer tam yetki vermek istiyorsanız bunu Yönetici ayarından butonuna tıklayıp açılan kısımda yine aynı uyumluluk sürümünü seçip kaydedin. Artık windows 10 da Borland Delphi 7 programınız sorunsuz çalışacaktır.

Kaynak : e-ticaretdersleri