uzun ama lütfen sabredin
merhaba arkadaşlar elektrik-elektronik müh. öğrencisiyim ve bitirme ödevi için 3 eksenli cnc makinası yapmayı planlıyorum arduino ile yapıcam mekanik aksamda sıkıntım yok ama programlama ile ilgili sıkıntılarım var biraz yardım edebilecek olan olursa gerçekten çok memnun olurum fikirlerde işe yarayabilir en azından ışık tutmuş olursunuz. Şimdi sorunumuza gelelim;
1- CNC control programımızı C# tabanlı olucak
2- program iki türlü olabilir birincisi autocad ya da herhangi bir cad programın da yazılmış olan grafiği aktararak ya da kendi arayüzümüz de yaptığımız çizimleri makinaya aktararak yapabiliriz, ama bunun için yaptığımız programımızda çizimleri analiz etmemiz gerekiyor ve kordinatlarını çıkarıca bu şekilde makinamıza aktardığımız zaman bu kordinatlarla makinamız harekete geçecek.
Şimdi ben neler yaptığımı ama sonuç alamadığımı yazim.
Öncelikle Picturebox yaratıp içine resim atıp getpixel komutuyla çizilmiş siyah kısımları analiz edip kordinatlarını aldım yanlız bir yazıcı mantığı ile olduğu için işimi görmedi benim istediğim şey ise örneğin diyelim bir iç içe daireler var bunun en dıştan ya da içten dışa doğru yaptırmak istiyorum. Lakin benim yaptığım yöntem ile yukarıdan ya da sagdan başlayarak kordinat veriyor bu da makina için çok fazla zaman kaybı demek en ufak bir nokta için uzak kordinatlara gidiyor sırayla yapsa bu kadar zaman kaybetmemiş olurdu. Şimdi sonuç olarak istediğimiz şeye gelelim ya arayüzümüz de kendimiz çizip analiz ettiricez ya da önceden çizilmiş grafiği analiz ettirircez.
Fikir görüş öneri artık elinizden ne gelirse yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum şimdiden zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ek Olarak: konuyla ilgili pek bilgisi olan yok gibi :)