-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhabalar, bir sorum olacaktı. C# 'a yeni başladım. Atıyorum C# ile bir form uygulaması geliştirdim. Kullanıcı giriş sistemli bir form.
Bu program birden fazla bilgisayarda kullanılsın, ve hangi bilgisayardan girilirse girilsin. Aynı veritabanından çeksin verileri istiyorum. Yani detaylı açıklamak gerekirse, ben kendi bilgisayarımdan bu programın veritabanına bi veri ekleyince, uzakta başka bir arkadaşım da programa giriş yapınca o veriyi görebilsin. Bunun için ne yapmam gerek? C# ile bu mümkün mü? Veritabanını internet üzerinden mi kurmam gerekiyor, yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi forumlar..
Simurg
Yazılım Mühendisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Veri tabanını online bir yere taşımalısın azure aws Google cloud ya da bir hosting firmasından da alabilirsin veri tabanını online a yükledikten sonra herkes görebilir. Anlık olarak veriler gelsin dersen Websocket öğrenmelisin bu sayede yazılımı kullanan tüm clientlara gönderip verileri güncellersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Aynı network içinde değilseniz ya bir sunucu ya da local SQL için port açmanız gerekir(Tabi bu sabit ip gerektirir). Açtıktan sonra sql baglantilarinizi program içinden değil, bir config dosyasından cektirmelisiniz. Adımları sağlarsanız sorunsuz kullanabilirsiniz.