netbozum
wmaraci reklam

C# Ufak Yardıma İhtiyacım Var

2 Mesajlar 724 Okunma
Toplam 2 mesaj ve 724 görüntüleme
acebozum
KaplanBozum

Senarist Senarist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 39 / 34
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar c# ile bir güncelleme programı yapıyorum. ilk başta direk dosyayı indirmeyi ve güncelleme isteğini hallettim fakat ftp üzerinden güncelleme yapmam lazım. herhangi Türkçe bir kaynak bulamadım. c# web update ftp ile ilgili kaynağı ve ya yardımı olan var mı?

Kişisel Blogum

www.fatihcetinn.blogspot.com
wmaraci
reklam

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Ben kaynak konusunda yardımcı olamayacağım fakat bu işi ben yapıyor olsaydım şu şekilde yapardım:
Program her açıldığında sunucuda bulunan bir XML ya da JSON dosyasını parse edip versiyon bilgisini alırdım. Bu değerin mevcut versiyondan büyük olup olmadığını kontrol ederdim. Eğer büyükse güncelleme bildirimi verirdim. Güncelleme kabul edildiğinde sunucudan setup_[güncel_versiyon] dosyasını indirirdim. Download bittiğinde de dosyayı açardım. Gerisi zaten kullanıcıya kalıyor.

Ek olarak, FTP ile kullanıcı adı ve şifre girilerek bağlantı kurulmasını tavsiye etmem. Bu ciddi bir güvenlik açığı yaratır. İşi sıradan bir indirme işlemi ile bitirmek gayet yeterli olacaktır. Google'da C# ile dosya indirme ve açma gibi konuları araştırmanızı tavsiye ederim.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al