eswebmaster adlı üyeden alıntı
hocam aslında session pek de maliyetli birşey değil kullanıcıyı yormamak adına en kolay yöntemdir ve sürekli kullanıyorum pek de sorun yaşamadım session olmazsa cookie , bir defa seçtir adam girdiğinde her seferinde dillle uğraşmasın
ya da sadece html kullanılırsa siteyi kaba tabiriyle iki kere kodlayacak . ama içerik db li içerik olacaksa , mutlaka dil tanımlamalarının olması lazım ve içerikler eklendiğinde dilin belirtilmesi gerekli olacak. Hani benim bildiğim şekilde bu iş böyle oluyor tabii farklı teknolojilerde farklı olabiliyor onu bilemeyceğim.
bu arada değinmeden geçmek istemiyorum turgay hocam sayfan da şıkmış :)
Oldukça maliyetlidir.
1000 kullanıcı 2 dk içerisinde sitede online olması demek senin 1000 session açman ve bu iş için ek bir 1000 session açman yada 1000 session objesi içine tüm datayı doldurman demek buda 1 session objesinin boyutunu oldukça artırır. Yüksek birde text varsa vay haline..
Eğer uygulama açılışında Application scoped'da bu işi yaparsanız sadece 1 kere uygulama sunucu üzerinde ayağa kalktığında bunu doldurur sonra asla doldurmaz. Her kullanıcı burdan okur.
Cookie seçeneği daha mantıklı bir seçenek, işlem yükünü client'e bindirmek :) Lakin yinede tavsiye etmem çünkü her seferinde sunucu üzerinde request/response trafiği yaratmaktır.
Tabi benim bu belirttiğim çekinceler, anlık kullanıcı sayısı 300-500 üzeri olan siteler için geçerlidir. Sizin günlük 5-10K kullanıcınız varsa sisteminizinde kaynakları ortalama düzeydeyse yormaz.
Tşkrler. Responsive bir free template ;)