Uygulamalar ve web siteleri yapmak günümüzde oldukça kolaylaştı. Programlama becerisi az olan kişiler artık yazılım geliştirebiliyor.
Düşük kodlu tasarım araçları, insanların daha az kodlama tecrübesine sahip karmaşık programlar oluşturmalarını sağlar. Bugün düşük kodun ne olduğunu, nasıl çalıştığını inceliyorum. Keyifli okumalar dilerim 🙂
Düşük kod nedir ?
Düşük kod, kodlama deneyimi çok az olanların yazılım oluşturup geliştirmelerine yardımcı olan dil veya ortamdır. Karmaşık arka uç kod ve kitaplıklardan ziyade, düşük kod, yazılım dışı geliştiricilere geliştirmeyi sağlayan görsel şablonları ve sürükle ve bırak çerçevelerini kullanır.
Yazılım parçası oluşturmak, dikkatli tasarım gerektirir. Programın hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için iyi çalışması gerekir ve uygulamalar sürekli değişiyor. Platforma yeni özellikler eklemenin yanı sıra, kullanıcılar için iyi bir deneyim sağlamak amacıyla diğer her şey güncellenmeli ve uyumlu kalmalıdır.
Yazılımın güncellenmesi ve değiştirilmesi genellikle zorlu işlemdir. Fikirler ve tasarımlar yazılımın bakımı ile zaten görevlendirilmiş BT departmanından geçmelidir ve ilerleme yavaş olabilir. Çoğu yazılım benzer desenleri kullanır ve her proje için onları sıfırdan oluşturmak çok zaman harcar. Düşük kod kullanmak bu sorunlardan bazılarını çözebilir. Sık sık güncellenen her şey düşük kod ilkelerine göre çalışabilir.
Düşük kodu kullanmanın yaygın yolu, kullanıcı verileri için veritabanı ve kimlik doğrulama hizmeti sağlayan çerçeve kullanmaktır. Tasarımcının yalnızca HTML ve CSS kullanarak kullanıcı sayfası oluşturması ve onu kendi seçtikleri düşük kod servis sağlayıcısına bağlaması gerekir. Diğer özel düşük kod uygulamaları, uygulamanızın içinde sistemler oluşturmak için neredeyse görsel tasarım aracı sağlayabilir. Bu araçlar genellikle sürükleyip bırakabileceğiniz öğeleri içerir ve sahnelerin arkasındaki kodda ifade edilen eylemleri oluşturmak için bağlanır.
Düşük Kod Platform Örnekleri
1. Google App Marker ;
Düşük kodlu platformun iyi bilinen örneği Google’ın Uygulama Oluşturucusu’dur. Uygulamanızı özelleştirmek için hala yeterli HTML ve CSS anlamanız gerekecek olsa da, platform sizin için diğer pek çok konuyu ele alıyor. Görsel sürükle ve bırak tasarımcısı, geleneksel gelişimin yerini alıyor. Uygulama Oluşturucu yalnızca uygulama tasarlama ve oluşturma konusunda yardımcı olmaz. Ayrıca, kullanımlarını izlemeye ve idari hakları yönetmeye yardımcı olacak analitik araçlar sağlar.
2. OutSystems ;
OutSystems, App Creator ile aynı hizmeti sağlar, ancak biraz daha olgunlaşır. Kurumsal kullanım için tasarlanmış olup, sürükle ve bırak oluşturma aracı da sunar. OutSystems, tamamen ön uç kullanıcı arayüzü tasarım aracı vermeye veya arka uç veritabanı ve veri işleme görevlerine odaklanmak yerine, hepsi bir arada çözüm olduğunu iddia ediyor.
Projeniz için ön uç gerektiren uygulama tasarlamak ve sağlam arka uç veritabanıyla çalışmak istiyorsanız, işin çoğunu kendiniz kodlamanıza gerek kalmadan yapabileceğiniz anlamına gelir.
Sonuç ;
Düşük kod kullanmak projenizi geleceğe taşıyabilir. Önceden var olan çerçeveyi kullanmak, geliştirici olsanız bile hayatınızı kolaylaştırabilir. Bununla birlikte, kodsuz platformlar her zaman geliştiriliyor ve çoğu zaman düşük kodun yerini alacağına inanıyor.
Kaynak : https://editorcum.com/dusuk-kod-low-code-nedir/