Yusufcoruh adlı üyeden alıntı
kıymetli yanıtlar için teşekkür ederim .
Bu yukardaki cümleyi görüştüğüm bir yazılım firmasından daha duydum . ozmencelik bu cümleyi teknik yeterlilik bakımından "ortalama olarak her işinizi karşılar" şeklinde algıladım .
Yazılım firması şu şekilde ifade etti .
Elinizde çok extrem bir yazılım isteği yoksa normal şartlarda kapısını çalacağınız her 10 yazılım firmasından 7 si .net teknolojisi ile yazılım geliştirir . Bir yada iki sene sonra out source kullanmak istemeyip işlerinizi kendi bünyenizde halletmek istediğinizde .net geliştiricisi arıyorum ilanı ile Php geliştirici arıyorum ilanınıza geri dönüş tartışmasız .net birinci çıkacaktır.. patron açısından işin ekonomik boyutundada . net avantajlı olacaktır kabaca bu yukardakiler söylendi . bu ifadeyi yorumlarmısınız acaba ?
Ben burda yazılımcı değilde iş veren hatası görüyorum derim eğer dış kaynak ihtiyacı duyuluyorsa bu demektir ki ya kendini geliştiremeyen bir ortam sunmuşlardır yada yazılımcı değilde az para veriyim diye sözde yazılımcıyım diyenleri tutmuştur oda kısa süre sonra artık iş derinleştiğinde istekleri karşılayamadığından yeni yazılımcı arayışı başlıyor. Yada mevcut yazılımcısı iyidir ama az maaş veriyordur haliyle o yazılımcıda ben bilmiyorum deyip geçiyordur.
Ama genelde en çok hataya düştükleri kısım tek kişi üstünden gitmiş olmaları böylelikle 1 kişi gittiğinde gerisi çöp oluyor ama design pattern ve katman mimarileri ile standartlar çerçevesinde her yazılım geliştirildiğinde iş vereninde hasarı azalıyor.
Fakat hepsini geçtim iş veren çoğu işi kalıplaşmış zannedip işleri şablon halinde yedekleyip yazılımcıya yol vermeye çalışıyor ve ihtiyaç duydukça dışardan ( out source ) birilerine iş bazlı editletebileceklerini zannediyorlar. Oysaki daha çok zarar girmiş oluyorlar aslında.
Dil olayına gelirsek .Net dilleri ama özellikle C#- Asp.net - Xamarin 3 lemesi asla ölmez ve bana göre javadan daha hakimler piyasaya bir nevi mekanın sahibi gibi :)
Yinede Bence tek dil değil 2 dil daha avantaj sağlar herzaman ve benim için
c# - dart ikilisidir. Böylelikle altında kalkılmayacak projede olmaz. ( makina diline gelirsek C zaten bilmeyen C# ne kadar bilir tartışılır. C# bilen C ve VB yi otomatik biliyor demektir. O yüzden onları saymıyorum bile.)
eğer sorunuzu tam anladıysam cevabım bu olacaktır.