Reyiz
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
arkadaşlar biraz java biliyorum dao , servlet vs biliyorum ama ios programlama ya geçmek istiyorum sizce hangi dilde iş imkanı daha cok ve ileriye yönelik olur ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Yazılım, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Android derim. IOS'un kayboluşu yakındır. IOS'u sadece apple kullanıyor. Ama android sahte telefonlarda bile kullanılan bir yazılım. Java her zaman öndedir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
dao ile kasıt nedir :) Data Access Object mi.
Enterprise Java yazıyorsanız.. Ömür billah aç kalmazsınız. Yüksek ölçekli uygulamalar, middleware(orta katman) çözümlerinin çoğunun tabanında jave ve java enterprise çözümler bulunmaktadır. Open Source projelerinde çoğunun alt yapısındada java ee çözümlerini ve neredeyse tüm büyük ölçekli projelerdede java ee kullanılmaktadır ;)
IOS için artık swift öğrenmelisiniz. Fonksiyonel bir dil ve oldukça güzel :) IOS, Android'e göre daha stabil ve çalışma ortamı olarak (Virtual Phone, IDE) olarak daha hızlı..
Android öürenme kaynakları, development community'si ve component olarak açık kaynak componentlarıda oldukça fazla..
Mobil Development anlamında IOS , Android her ikisinide tercih edebilirsiniz. maaş olarak IOS +1 faha fazladır her daim ;)
Karşılaştırmalar : Aynı seviyedeki iki developer içindir.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mobile Environment Developer, özellikle bireysel developer olmak istiyorsanız kesinlikle iOS'u öneririm, bunun için de Swift ve Objective C. Neden Android değil? Çünkü Play store'daki Paralı uygulamaların .apk'larını internette bulmak mümkün ve yüklemek çok kolay. Bu yüzden çoğu kullanıcı uygulamalara para vermiyor, ayrıca kullanıcı uygulamayı beğenmezse parasını iade alabiliyor. Ancak Apple Store böyle bir şeye müsaade etmiyor, ve US Apple Store hakkında konuşacak olursam paralı uygulama indiren kullanıcı sayısı oldukça fazla. Eğer US Apple Store'u hedefleyerek iOS developer olursanız daha kazançlı çıkacağınızı düşünüyorum. Bu konuda dünyaca ünlü uygulamaların geliştiricileri, PicLab'in geliştiricisi Sarp Erdağ ve Foldify'ın geliştiricisi Krzysztof Zabłocki ile yüz yüze konuşma fırsatım oldu ve onların bana verdiği öneriler bu görüşümü destekliyor.