lostyazilim
tr.link

Form 1 Zamanlı Açılış Ayarlama :

4 Mesajlar 731 Okunma
lstbozum
tr.link

teknoxix teknoxix Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 13 / 22
  • Ticaret 5, (%80)
Arkadaşlar Form 1 den Form 2 ye geçişli bişey yaptım form 1 bir bilgisayarda 1 kere açılıp form 2 ye geçildiğinde sonra kapatılıp exe den tekrar açıldığında direk form 2 'nin açılmasını istiyorum yani Form 1 bir kere açıldığında 24 saat boyunca açılmayacak direk form 2 açılacak böyle bişeyi nasıl yaparım çok acil lazım yardım ederseniz sevinirim .

wmaraci
reklam

emreyvz emreyvz .NET Core & Angular & PHP Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 691
  • Beğeniler 110 / 250
  • Ticaret 24, (%100)
Hocam sorununuzun VB.NET 'de olduğunu varsayıp cevap veriyorum. Mantık şu şekilde

Programın bulunduğu klasöre ayar adında dosya oluşturulur.
Form1 in Form_Load Event'ina ayar dosyasına tarih basan kod ile Form1 in açılış tarihi yazılır.
Daha sonraki satırlarda ayar dosyasındaki tarih ile şimdiki tarih kontrol edilir. Fark 24'ten küçükse Form1.Hide() Form2.Show ile form1 saklanıp form2 gösterilir.

Kolay gelsin..
teknoxix

kişi bu mesajı beğendi.

teknoxix teknoxix Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 13 / 22
  • Ticaret 5, (%80)
emreyvz kardeşim bunu nasıl hangi kodlar ile yapacağımı yazar mısın eğer biliyorsan mesela program klasörüne tarih adında bir metinbelgesi koydum ben form1 e bunun içine nasıl tarih attıracam anlatmış olduğun olayı nasıl gerçekleştirecem form1 e burdaki tarihi neye göre nasıl kontorl ettirecem mesela form1 ayın 1'inde açıldı ve oraya tarihi attı
24 saat boyunca bir daha gözükmeyecek peki ayın 2 si oldu form1 orayı neye göre nasıl kontol edecek nasıl bir kod kullanmam lazım .

ViolenTornado ViolenTornado Öğretmen Adayı Kullanıcı
  • Üyelik 03.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 9 / 22
  • Ticaret 2, (%100)
Ayın 2si olduğunda zaten aradaki fark 24'den(saat farkı olarak) büyük olacağı için tekrar açılacak ve sen dosyaya yeni açılış tarihini kaydedeceksin. Arkadaşta bu şekilde söylemiş "Daha sonraki satırlarda ayar dosyasındaki tarih ile şimdiki tarih kontrol edilir. Fark 24'ten küçükse Form1.Hide() Form2.Show ile form1 saklanıp form2 gösterilir."

Dosya yazmaya ve okuma işlemleri için Google'da arama yapabilirsin.

Niye olmasın ki ?
wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al