Ben programlamaya VB.NET ile başladım. Birkaç hafta devam ettim ve aldığım tavsiyeler üzerine C#'a geçiş yaptım. Sonra kariyervideo.com sitesinde ücretsiz olarak sunulan C# videolarını izleyerek işi çözdüm. "C# benim ilk dilim." desem yeridir. Her şeyi onda öğrendim. Şu anda okulda C# ve Java öğreniyoruz. C#'ı daha çok bilsem de Java benim favorim. Onunla yaptığın programı her alanda çalıştırabiliyorsun. Tavsiyem Java'dır. Ancak sana 2 yol göstereceğim:

1-C# konsol uygulamaları ile başlayabilirsin. Hiç sıkıntı olmaz. Hatta daha ilkel dilleri öğrenerek zaman kaybetmezsin. İşi kavradıktan sonra masaüstü programlamaya devam edersin. Gün gelir de Java'ya geçersen, Java IDE'si olan Netbeans'e alışman biraz zaman alacaktır. Çünkü Visual Studio programı görünüş açısından daha kaliteli.

2-Java konsol uygulamalarıyla da başlayabilirsin. Bunun avantajı da Netbeans'e alışma süreci diye bir şey olmaz. 2 kat zaman kazanırsın. İlerlediğin vakitte Java'nın görsel programlama kategorisine geçebilirsin. Java'da asla pişman olmazsın.

Not : İnternet için PHP, veritabanı için SQL öğren.
Not 2: Bill Gates zeki bir adam olduğundan C# dilini piyasaya sürüp "Java'nın iyi özelliklerini aldı." diyerek Java'da program yazan birçok programcıyı ele geçirmiştir. Aslında C#'ın Java'dan iyi olduğu söylentiden ibaret.