-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkese merhaba. Konu başlığı biraz abes oldu ama ne sormak istediğimi açıkca anlatmaya çalışayım.
c# ve access kullanarak bir program yapıyorum. veritabanımda araçlar tablosunda plaka sutununda primary key kullandım. Şimdi c# form tarafında ekleme yaparken aynı plakayı tekrar girdiğimizde hata mesajında uzunca bir primary key hatası veriyor.
Ben bu hata metnini değilde "bu araç daha önce eklenmiş" diye mesaj göstermek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Yapım aşamasında..
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** C**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
PHP ve MYSQL ile örnek vereyim. Kullanıcı kayıt formunu gönderdiğinde, ilk önce bu kullanıcı adı ile bi sorgu dönderiyorum.
Mesela kayıt olacak kişi, kullanıcı adı kısmına "kadir" yazmış olsun.
SELECT username FROM data_users WHERE username = 'kadir';
sorgusunu dönderiyorum. Sonra diyorum ki, if (mysqli_affected_rows())
Yani etkilenen bir satır varsa (SORGU BOŞ DÖNMÜYORSA), "Kullanıcı adı zaten kullanımda" şeklinde hata veriyorum.
Sende kendi kullandığın programlama dilinde bu mantığı uyarlayabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
try
{
//insertion code
}
catch(OleDbException ex)
{
if(ex.Number == 2627)
{
}
}
İşlemleri Try bloğu içerisinde yazarsan ve catch kısmında exceptionu yakalayıp bir koşul ifadesi ile yakaladığın hatanın numarasına bakarak kullanıcıya anlamlı mesajlar verebilirsin.OleDbException Access kullandığın için eğer SQL kullanıyorsan SqlException yazmalısın.Oluşan hatanın numarasına ise program derleyici üzerinde çalışırken hata verdiği sırada aşağıdaki panelden Error Number olarak görürsün.Umarım yardımcı olur :)
Fizello - Inspired by Colors