-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ben yeni bir düzene geçerek korsan kullanımı bu yıl bıraktım. Ücretsiz ve açık kaynak uygulamaları kullanıyorum. Peki aklıma takılan bir soru var.
Şu anda satılmayan yani eski sürüm bir ürünü ücretsiz kullanabilir miyiz? Bunun yasal durumu nedir?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tebrik ederim, bu bilince toplum olarak ulaşırız umarım.
Şuanda satılmayan eski bir uygulamayı yapımcısı açık açık alın ücretsiz kullanın demediği sürece etik değil. Yasal olarak ne ülkemizde ne de dünyada el dişe dokunur bir şey yok kişisel kullanım açısından ama kurumsal tarafta risk taşıyan bir konu.
1 kişi bu mesajı beğendi.
no time for caution
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Ön muhasebeci
-
-
Ad Soyad
R** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eski sürümler genellikle devre dışı bırakılıyor ama microsoft 2007 vb benzeri programları bir key ile sürekli kullanabiliyorsun.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Korsanı bırakma konusunda doğru bir adım atmışsınız. Özellike bir MacOS kullanıcı olarak bir çok şeye zaten para ödesemde, üstüne birde korsan kullanmama çabasından dolayı epeyce maliyetli olmaya başlamıştı. Ama bu işten para kazanıyorsak bu işe de para harcamalıyız mantığıyla bakarsak, devede kulak kalıyor.
Kişisel düşüncem, aktif olarak satılmasa bile bir yazılımı korsan olarak kullanmanız doğru değil.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Kullanmak istediğiniz yazılım, büyük bir firmanın yazılımı ise muhtemelen artık daha yeni bir sürümü, farklı bir isimle devam ediyordur, yada başka bir firma tekelini aldığı için durdurulmuş, yani farklı bir alternatifi vardır. Korsan siteleri dışında bir yazılıma ulaşamıyorsanız ve bu zamana kadar sadece ücretli sürümü sunulmuşsa bu durum etik değildir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ben yıllardır Windows kullanmıyorum, sebeplerden biri de ücretli olan programları bir şekilde korsan kullanmak zorunda oluşumdu.
Ancak uzun zamandır Linux kullanıyorum ve hemen her program ücretsiz. Antivirüs derdim de yok :)
Kısacası kafam rahat.