lostyazilim
tr.link

Neden web yazılıma karşı ilgi daha fazla ?

16 Mesajlar 2.976 Okunma
lstbozum
tr.link

Ucikibir Ucikibir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.09.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 20 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
İlgili konuyla ilgili yorum yapan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yorumları incelediğimde android dillerini öğrenmek bir hayli zor ve Türkçe kaynak neredeyse yok derecede. Ben en iyisi web dillerine yöneleyim :)

wmaraci
reklam

mehmet01 mehmet01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ...
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 1, (%100)
Oww... Sevgili üçikibir, senin amacın onu öğrenmekse o şekilde sorsaydın keşke. Konunun amacı şuan 180 derece değişti. Seni yanıltmamıza sebep oldun :)

"Neden web daha çok kullanılıyor?" sorusunun cevabı ayrı, "Hangi alana yönelmeliyim?" sorusunun cevabı apayrı. Biz sana "Neden web'i tercih ediyoruz"un cevabını verdik. Biraz tembeliz dedik. Bu senin de bunu seçmen gerektiği anlamına gelmez ki. Hatta aksine 'nerede çokluk orda parasal yokluk' olabilir bu konuda.

Web işinde ticaretle uğraşanlar dışında millet aç zaten :) ticaretle uğraşanlar da hazır e-ticaret siteleri kullanıyor genelde. Web'de herşeyin hazırı çıktı.

Eğer -sormadığın- 'hangi alana yönelmeliyim' soruna cevap verecek olursam kazanç bakımından mobil uygulama öneririm. Gayet de yeterli kaynak ve eğitim setleri var. Kaynak sayısının web kadar olmaması, olmadığı veya yetersiz olduğu anlamına da gelmiyor. Uygulama yapmak site yapmaktan biraz daha emek isteyebilir ama güzel bir oyun veya uygulama yaparsan hem satışını daha kolay yaparsın. Hem de kendin yayınlarsan web'e göre daha kazançlı da olabilir. Ben olsam mobil uygulama/oyun tarafından giderdim. Uygulama yapmayı öğrendikten sonra web kolay öğreniliyor zaten. Ama tabi senin zevkine de kalmış bir şey sonuçta.

Edit: Ayrıca mobil uygulama yaptıktan sonra masaüstü uygulamayı da yapabilirsin diye düşünüyorum. Benzer mantığı vardır. Tabi sen araştır yine de.

MehmetMasa MehmetMasa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1946
  • Beğeniler 552 / 554
  • Ticaret 40, (%100)
Bana PHP daha kolay geldi :)

• Üyelik 08.09.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 20 / 19
  • Ticaret 0, (%0)

mehmet01 adlı üyeden alıntı

Oww... Sevgili üçikibir, senin amacın onu öğrenmekse o şekilde sorsaydın keşke. Konunun amacı şuan 180 derece değişti. Seni yanıltmamıza sebep oldun :)

"Neden web daha çok kullanılıyor?" sorusunun cevabı ayrı, "Hangi alana yönelmeliyim?" sorusunun cevabı apayrı. Biz sana "Neden web'i tercih ediyoruz"un cevabını verdik. Biraz tembeliz dedik. Bu senin de bunu seçmen gerektiği anlamına gelmez ki. Hatta aksine 'nerede çokluk orda parasal yokluk' olabilir bu konuda.

Web işinde ticaretle uğraşanlar dışında millet aç zaten :) ticaretle uğraşanlar da hazır e-ticaret siteleri kullanıyor genelde. Web'de herşeyin hazırı çıktı.

Eğer -sormadığın- 'hangi alana yönelmeliyim' soruna cevap verecek olursam kazanç bakımından mobil uygulama öneririm. Gayet de yeterli kaynak ve eğitim setleri var. Kaynak sayısının web kadar olmaması, olmadığı veya yetersiz olduğu anlamına da gelmiyor. Uygulama yapmak site yapmaktan biraz daha emek isteyebilir ama güzel bir oyun veya uygulama yaparsan hem satışını daha kolay yaparsın. Hem de kendin yayınlarsan web'e göre daha kazançlı da olabilir. Ben olsam mobil uygulama/oyun tarafından giderdim. Uygulama yapmayı öğrendikten sonra web kolay öğreniliyor zaten. Ama tabi senin zevkine de kalmış bir şey sonuçta.

Edit: Ayrıca mobil uygulama yaptıktan sonra masaüstü uygulamayı da yapabilirsin diye düşünüyorum. Benzer mantığı vardır. Tabi sen araştır yine de.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Önerebileceğiniz bir kaynak var mı acaba ?

wmaraci
wmaraci

mehmet01 mehmet01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ...
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 1, (%100)
Malesef, öyle bildiğim bir kaynak yok ama eminim udemy'de falan yüzlerce egitim seti vardır bununla ilgili. Hatta iyi hocaların youtube kanalı da olabilir bu konuda. Ben PHP'yi youtube'dan öğrenmiştim mesela.
Ucikibir

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 08.09.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 20 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
İlginiz için teşekkür ederim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al