-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
EEM Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar, yazdığım php scriptte admin paneli giriş sisteminde kullanılan session ve cookie fonksiyonları bende sorun oluşturduğu için başka bir sistem geliştirdim. Bu sistem, sunucu tarafında bir txt dosya oluşturuyor. bu txt dosyasında bilgisayarının IP adresini kaydediyor ve admin panele giriyor. Bu IP adresinin kaydetme sebebi bu dosya sunucu tarafında oluşturulduğu için panele girmeye çalışan diğer üçüncü şahısların IP adresleri karşılaştırıp panele girmesini engelliyor. Bu txt dosyası çıkış yapıncaya kadar ya da yeni bir giriş yapıncaya kadar saklanıyor. Bu txt dosyası erişimi .htaccess üzerinden engelledim.
Endişem şu, bu sistemde güvenlik sorunu oluşturur mu? :confused:
http://onurkinay.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Mrb, güvenlik sorunu olur mu tam bilemiyorum ama bu tarz bir sistemi bende yapmıştım. Fakat ben db'ye kayıt yaptırmıştım. Belli bir süre sonunda da bu ipleri db den sildirmiştim. Bu şekilde .txt'ye göre dahi güvenli sanki
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam çalışma eski bir çalışmaydı. Maalesef dosyalar olmadığı için bakamıyorum. Ama size basitçe anlatabilrim.
Ek Olarak: Özelden konuşabiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
Ç** T**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
İp adreslerini kopyalayabilme gibi (ip spoofing) derin mevzular var ama bunun için sizin hosting aldığınız yerden bir makina kiralanması gerekir. uzun iş ama evet bu bir güvenlik açığı oluşturur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
session yapısını kullanın derim. güvenlidir.
dursuntokgoz.com.tr | dursuntokgoz.net | vizyondakifilm.org