OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Merhaba;
Arkadaşlar birkaç gündür aklıma takılan birçok sitede araştırdığım kadar bulamadım.Tam olarak sorunum şudur;
Mesela bir siteye backlink verdik bu linke kaç kişi tıklamış onun sayısını nasıl görebilirim? Yani kısaca o siteden gelen referans sayısını görmek istiyorum?
Bazı siteler bunu kullanıyor bizzat gördüm ; yazıya, resme vb. tıklayınca araç çubuğunda " xx.com/?ref=172350 " gibi bir sayı yazıyor. Bu nedir?, Nasıl Yapabilirim. Biri açık ve net olarak açıklar ve yardım ederse çok sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google analytics kullanıyorsan trafik kaynaklarından yönlendirme trafiğinin altında kaynak yazar praya gir. sonra sitene hangi siteler üzerinden kaç kişi girmiş ulaşabilirsin.
OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Biliyorum ancak pek kullanışlı bulmuyor. Örnekte verdiğim gibi " xx.com/?ref=172350 " linkler oluyor bunu çoğu site kullanıyor bunu nasıl yapabilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şu kod sana yardımcı olacaktır.
Siteye giren kişinin nereden bu linke tıkladığı gösteriyor. Kısacası referans url dir.
Veritabanında uygun alan yapıp bu linkleri kaydedebilirsin.
not:eğer siteye giren kişi tarayıcıyı açar açmaz sitene girdiyse referans linki boş görünür.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Merhaba onun için scriptler var. Codecanyon.net de de vardı sanırım. Arkadaşın dediği gibi yapabilir veya tek tabloluk bir mysql veritabanı ile halledebilirsiniz.
Bununla ilgili yakında bir videolu ders çekebilirim. İyi günler ...
PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net