Arkadaşlar Merhabalar,

Şuanda Türkiye'de çok yaygın olmayan ve türkçe kaynak konusunda kıt içeriği olan Sap Fiori konusunda hem backend hem de frontend ve SAPUI5 dahil olmak üzere destek veriyorum. Yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar benim ile iletişime geçebilirler.

Youtube Video için



SAP’nin yeni arayüzleri olarak tanımlayabileceğimiz Fiori yeni bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Devrim niteliğinde gerçekleşen bu dönüşüm ile birlikte SAP, sıklıkla kullandığımız karmaşık ekranlarını ve yapılarını daha sade, işletim sistemi ve platform bağımsız bir yapıya dönüştürdü. Artık, herhangi bir sosyal medya platformunu kullanır gibi SAP’deki işlem kodlarını kullanabileceğiz ve günlük işlerimizi yapabileceğiz. Örnek vermek gerekirse, SAP’nin en sık kullanılan işlem kodlarından biri olan standart satış siparişi giriş ekranında yaklaşık 100-150 tane alan bulunuyor. Kullanıcılar bu alanların bazılarını kullanırken büyük çoğunluğunu kullanmıyorlar. En karmaşık yapıya sahip olan kullanıcılar bile yaklaşık 15-20 alanı kullanıyorlar. Kullanıcılar bu ekranlarda ihtiyaçları olmayan birçok alan görüyorlar.SAP S/4HANA’daki dönüşümle başlattığı basitleştirme kavramı ile birlikte karmaşık arayüzleri basitleştirmek, içgüdüsel kullanıma uygun hale getirmek ve eğitim maliyetlerini minimize etmek için Fiori ekranlarını kullanıma sundu. Bu ekranlar sayesinde işyerimize veya bilgisayarımıza bağlı kalmadan işlerimizi yapabiliyoruz. Her türlü platformdan işlem kodlarımıza ve verilerimize erişebileceğiz.
SAP Fiori’yi Kullanmak İçin Nasıl Bir Sisteme Sahip Olmak Gerekir?

SAP mevcutta bulunan işlem kodlarından 1000’den fazlasını Fiori’ye dönüştürdü. Ancak tamamını kullanabilmemiz için bazı şartlar bulunuyor. Bu ekranların büyük çoğunluğunun kullanılabilmesi için HANA veritabanı gerekiyor, çünkü genel olarak analitik raporlamaya yönelik işlem kodları Fiori’ye dönüştürüldü. Onun dışındaki yaklaşık 200-300 işlem kodları ise herhangi bir veritabanında çalışabiliyor. Sistem seviyeleri olarak da genelde ERP 6.0 ve sonraki versiyonlarda kullanılabiliyor.Fiori herhangi bir lisans ücreti ödenmeden sistemlere kurulabiliyor. Bunun için öncelikle basis kurulumu, gateway sunucu, back-end sunucu ve front end sunucu gerekiyor. Daha sonra kullanmak istenilen her bir uygulamayı ve gerekli componentleri sisteme indirerek kullanmaya başlanabiliyor. Bunların dışında herhangi bir hazırlığa veya maliyete gerek kalmıyor.

Kaynak: DetaySoft