netbozum
wmaraci reklam

Sayfa Açılışında Otomatik Popup

2 Mesajlar 3.595 Okunma
Toplam 2 mesaj ve 3.595 görüntüleme
acebozum
KaplanBozum

MARVEL MARVEL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğretmen
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 18 / 47
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar, bu dersimizi bir arkadaşın isteği üzerine yayınlıyorum. Konu içeriği ; Anasayfanıza (index.html) giren kişileri direk popuppenceresiyle otomatik olarak karşılamak olacak. Kısacası sitenize giren kişiler otomatik olarak popuppenceresiyle karşılaşacaklar. Tabi bu işlevsellik, sizin sitenizin kalitesini düşürebilir. Çünkü kullanıcı sizin sitenize ulaşamadan direk görmek istemediği şeyle karşı karşıya gelecek. Bunun sonucunda sitenizde hit düşüşü yaşayabilirsiniz. Ben size iki türlü popup pencere yapımını anlatacağım.

1. POPUP uygulaması:

ilk önce web editör programızla index.html sayfasını oluşturun veya var olan anasayfanıza ile aşağıdaki kodları yerleştirin.

<script>
function pop(){
window.open(“popup.html”,”acılacaksayfa”,”width=40 0,height=400,menubar=0,toolbar=0,resizable=0″);
}
</script>

sonrasında ise yine index.html dosyasındaki etiketinin içine ”pop()” eklemelisiniz kısacası şöyle olacak

yukarıdaki kodda gördüğünüz gibi popup.html sayfası oluşturmanız gerekiyor.popup.html sayfasının içine de istediğinizi isterseniz yazı isterseniz resimekleyebilirsiniz . popup penceresinin boyutlarını yukarıdan istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

2. POPUP uygulaması:

Yukarıdaki uygulamayı kullanırsanız her defasında sayfanıza giren kişi popup sayfasıyla karşılaşacaktır lakin 2.uygulamayı kullanırsanız sayfanıza giren kişi 1 kere popup sayfanızı görür bir daha girdiğinde ise popup sayfanızı göremez. Tabiki browser’ın çerezlerini silen kullanıcılar tekrar sayfanıza girerse popup sayfanız tekrar göreceklerdir.

Anlatıma geçelim.

index.html sayfanızın yada popup görünmesini istediğiniz sayfanın içindeki ile arasına aşağıdaki kodları yapıştırın.

<script></script>

<script></script>

sonra ile arasına aşağıdaki kodları yerleştiriyorsunuz.

<script>

var sure = 10 ; // Geri sayım sayacının başlayacağı rakam
function Kontrol() {
sure = sure-1;
$(“span#1″).text(sure); // olan yerde geri sayım yapacaktır
if( sure > 0 ) setTimeout(“Kontrol()”, 1000);
}
if(GetCookie(‘cerez’) !== ‘omerbozalan’ )
{
jQuery(document).ready( function()
{
kapat = (sure-1)*1000 ;
jQuery(‘.gg-fb’).modal({minWidth:”600″}); // Popup burda açılıyor
Kontrol();
setTimeout(function(){ $.modal.close(‘.gg-fb’); }, kapat ); // Popup burda kapanıyor
SetCookie(‘cerez’,'omerbozalan’,1); // cerez olusturduk her ziyaretçiye bir kere açılması için

});
}
</script>

Ömer BOZALAN Web sitemize hoşgeldiniz
Saniye sonra Kapanacaktır

kırmızıyla belirtilen alan popup penceresinde görüntülenecek olan içeriktir. Hem resim koyabilirsiniz hemde yazı yazabilirsiniz. Ben iki şeklinide yukarıda gösterdim, hangisini beğenirseniz onu yaparsınız.

NOT: Değişiklik yapıp kaydettiğinizde browserda görebilirsiniz fakat tekrar sayfanızda değişiklik yapıp görüntülemek istediğinizde çalışmaz bu yüzden browser ın çerezlerini silin sonra tekrar çalıştırın.

Diğer css ve js. dosyalarının içeriğini yazmıyorum çünkü sizlere örneğini aşağıdaki linkte vereceğim . Css ve js dosyalarını aşağıda bulabilirsiniz ve sayfanıza ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin.

ÇALIŞMA DOSYASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

DAHA FAZLA WEB TASARIM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

wmaraci
reklam

webhost webhost WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 10.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek web Tasarım - CMS
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 349
  • Beğeniler 33 / 71
  • Ticaret 1, (%100)
Teşekkürler...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al