wmaraci reklam

Visual Studio

2 Mesajlar 790 Okunma
smmexpress

acarnet acarnet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek İşveren
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 108
  • Beğeniler 0 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Günümüzde teknolojik gelişmeler ışığında kullanmaya başladığımız ve neredeyse artık ayrılmaz bir parçamiz haline gelen bilgisayarların çalışma temelinde bilgisayarlarda mevcut yazılımlar yer almaktadır. Yazılım, bir bilgisayarın çalışması için gerekli tüm kodları içeren bir uygulamadır. Bu yazılımlar sayesinde bilgisayarlar birçok işlemi gerceklestirebilmektedir.


Örneğin bilgisayarın temel yazılımı olan işletim sistemleri birer yazılımdır. Tabiki bilgisayar tarafından gerçekleştirilecek işlemlerin hepsi için oluşturulmuş ayrı ayrı yazılımlar mevcuttur. Bahsettiğimiz gibi bilgisayarlar insan hayatını kolaylaştıran işlemleri gerçekleştirebilmek için işte bu yazılımlara ihtiyaç duymaktadır.

Bilgisayarlar tarafından gerçekleştirilecek işlemler için gerekli olan yazılımlara örnek olarak işletim sistemlerini, kelime işlemcilerini veya uygulama geliştirme yazılımlarını gösterebiliriz. Ancak bilgisayarların çalışması ve onlardan beklenen işlemleri gerçekleştirebilmeleri için temelde bünyelerinde olması gereken yazılımlar ise Windows gibi işletim sistemleridir. Bilgisayarların temel çalışma sistemavisual studio nasıl kurulurtiği işte bu işletim sistemi ile kurulmuş diğer uygulamalar ise bu işletim sisteminin üzerine bina edilmiştir.



Bahsettiğimiz işletim sistemleri üzerine bina edilen yazılımlardan birisi de uygulama geliştirme yazılımlarıdır. Bu yazılımlar arasında ilk akla gelen ise Microsoft tarafından geliştirilen MS Visual Studio isimli yazılımdır. Bu yazılım, sahip olduğu birçok özellik sayesinde program yazmayı kolaylaştıran son derece gelişmiş bir yazılımdır. Programcıların ziyadesiyle aşina oldukları bir program olan Microsoft Visual Studio, dinamik kodlama biçimlerine sahiptir. Bu sayede birden çok programlama dilini kullanabilmekte ve kullanıcılarına son derece kullanışlı alanlar sunmaktadır.

Bilgisayar teknolojilerini insanların hizmetine sunan ve bu alanda lider konumda bulunan Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Visual Studio, kullanıcılara Microsoft’un kendi oluşturduğu dili yazabilmelerine olanak sağlayan bir program. Microsoft tarafından oluşturulan Visual Basic isimli programlama dilini kolay bir şekilde kodlamaya yarayan Visual Studio sayesinde programlama yapma konusunda hiçbir tecrübesi olmayan insanlar bile kolay bir şekilde program yazabilmektedir. Visual Studio, son derece karmaşık bir yapıya sahip olan Visual Basic programlama dilini kullanabilmek için yardımcı olmaktadır. Program içerisinde mevcut ekranlarda yazılan kodlar ve bunların uygulamaları görüntülenebilmektedir. Programlama yaptığınız anda önizleme ekranından yaptığınız tüm çalışmaları görebilir ve ayrı özellikler atayabilirsiniz. Tüm bu özelliklerden dolayı bu program dünya genelinde birçok kullanıcının tercih ettiği bir program.

Microsoft Visual Studio, Visual Basic programlama dilini kullanabilme imkanı sunmasının yanında, diğer programlama dillerini de kullanmanıza imkan sağlıyor. Program, C\C++, vb.net, C# ve F# dillerini içermektedir. Ayrıca program sürükle bırak mantığı ile çalıştığı için kullanıcıların program yazmasını kolaylaştırmaktadır. Yine Visual Studio bazı standart kodları otomatik olarak çalıştırarak program yazma işini daha kolay ve eğlenceli bir hale getirmektedir. Bu çok fonksiyonVisual Studio Programı nedirel yapısı da Visual Studio kullanıcıları tarafından çok tercih edilen bir program olmasında etkili olmaktadır.




Visual Studio programında, herhangi bir programlama dili ile yazmış olduğunuz kodları biraraya getirip, daha sonar bunların nasıl uygulandığını size ön izleme ekranında göstermektedir. Böylelikle yazdığınız kodların uygulamasını anında görüntüleyip, hatalı veya yanlış yazdığınız kodlamaları görüp bunları düzeltebilirsiniz. Ayrıca yukarda bahsettiğimiz gibi bazı kodlamaları otomatik çalıştırması sayesinde size program yazma aşamasında inanılmaz kolaylık sağlamaktadır.

Tüm bu özelliklerine bakıldığında Microsoft Visual Studio, program yazabilmek için sahip olunması gereken en güzel program olarak dikkat çekiyor. Ayrıca kolay kullanımı ve alternative çözümler sunması nedeniyle program yazmak isteyenlerin mutlaka başvurması gereken bir program olarak varlığını muhafaza ediyor. Programlama dilleri arasında önemli bir yere sahip olan Visual Basic programlama dilini kullanabilmek için mutlaka bu programı kullanmanızı öneririz. Tüm bu anlattıklarımız ışığında program yazma konusuna gönül verenlerin bu programı baş tacı edecekleri kesin.


Bu makale Avcılar Web Tasarım sitesinden alınmıştır.

 

 

wmaraci
reklam

BrutalStar BrutalStar Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** C**
  • Mesajlar 697
  • Beğeniler 149 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
VS2010'u XP üzerinde görünce bir garip oldum yahu. :) Teşekkürler yazı için...
 

 

BLOG | http://safkaninsan.blogspot.com/
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al