Giriş Yap / Kayıt Ol
smmraja

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

4Beğeni
  • 1 Yazan mesut33
  • 1 Yazan Decimas
  • 1 Yazan Decimas
  • 1 Yazan gokhanbalbal

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Yazılım
PUBG Mobile UC

Visual Studio c#veritabanından veri çekmek

  #1  
Okunmamış 20 Nisan 2018, 17:26
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 15 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Yönetici
Konum: Mersin
Ad, Soyad: Me... Uc...
Mesajlar: 153
Beğeniler: 11 / 44
Ticaret: 0, 0%
Merhaba Arkadaşlar veritabanından veri çekmek istiyorum ama sadece en son eklenin veriyi ekliyor kod aşağıda yazılmıştır lütfen yardımcı olurmusunuz.
istediğim kullanıcılar sütününda kaç tane kullanıcı varsa göstermesi
kullanicilar

Kod:
        private void guncelleme_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            MySqlConnection baglanti = new MySqlConnection("Server=localhost;Database=ahmet;Uid=tpro;Pwd='123456';");
            baglanti.Open();
            MySqlCommand sorgu = new MySqlCommand();
            sorgu.Connection = baglanti;
            sorgu.CommandText = "select * from kullanicilar";
            MySqlDataReader oku = sorgu.ExecuteReader();
            while (oku.Read())
            {
                label1.Text = oku["KullaniciAdi"].ToString();


            }
        }
gokhanbalbal bunu beğendi.
SMM Big
  #2  
Okunmamış 20 Nisan 2018, 18:30
gokhanbalbal Adlı Üyenin Avatarı
PHP İşleriniz Yapılır
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2015
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Konum: Adana
Ad, Soyad: Gö... Ba...
Mesajlar: 419
Beğeniler: 84 / 113
Ticaret: 12, 100%
yanlis hatirlamiyorsam while(oku.Read() == null) bu şekilde olmasi lazim boş veriye kadar devam edecektir
Php işleriniz yapılır.
  #3  
Okunmamış 20 Nisan 2018, 18:32
gokhanbalbal Adlı Üyenin Avatarı
PHP İşleriniz Yapılır
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2015
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Konum: Adana
Ad, Soyad: Gö... Ba...
Mesajlar: 419
Beğeniler: 84 / 113
Ticaret: 12, 100%
Birde combobox a eklettir label a tum kullanicilari yazmaz son geleni yazar

combobox1.items.add(gelen kullaniciadi)
Php işleriniz yapılır.
  #4  
Okunmamış 20 Nisan 2018, 18:51
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 15 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Yönetici
Konum: Mersin
Ad, Soyad: Me... Uc...
Mesajlar: 153
Beğeniler: 11 / 44
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
gokhanbalbal Adlı Üyeden Alıntı
yanlis hatirlamiyorsam while(oku.Read() == null) bu şekilde olmasi lazim boş veriye kadar devam edecektir


gökhan bey, ilginiz için tşk ederim ama ben label olarak göstermek istiyorum.
ve söylediğiniz null olayını yazdım ama çalışmadı
  #5  
Okunmamış 20 Nisan 2018, 19:03
Decimas Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 19 Nisan 2015
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Developer
Ad, Soyad: Ey... Er...
Mesajlar: 825
Beğeniler: 299 / 1
Ticaret: 1, 100%
Aslında aynı label'a tüm içerikleri yazdırmaya çalışıyorsun haliyle en son geleni görüyorsun. Bu tip tek bir içerik alan text özelliği için artı operatörü ve alt satıra inme olayını eklersek senin istediğin gibi bir şey olur.

Kod:
private void guncelleme_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            MySqlConnection baglanti = new MySqlConnection("Server=localhost;Database=ahmet;Uid=tpro;Pwd='123456';");
            baglanti.Open();
            MySqlCommand sorgu = new MySqlCommand();
            sorgu.Connection = baglanti;
            sorgu.CommandText = "select * from kullanicilar";
            MySqlDataReader oku = sorgu.ExecuteReader();
            while (oku.Read())
            {
                label1.Text += oku["KullaniciAdi"].ToString() + Enviroment.NewLine;


            }
        }
Şeklinde işini görür ancak yüzlerce içerik olduğunu düşündüüğümüzde label nesnesini bir scrollviewer içine koyarsan en azından kaydırma şansın olur.

Ayrıca gokhanbalbal önerdiğin kodda bir mantıksızlık yok mu? Boş olanı oku demek istemişsin, gelen veriyi != null olsa daha yerinde olurdu (doğrusu bu tanımı hiç kullanmadım.)
mesut33 bunu beğendi.
no time for caution
  #6  
Okunmamış 20 Nisan 2018, 19:11
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 15 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Yönetici
Konum: Mersin
Ad, Soyad: Me... Uc...
Mesajlar: 153
Beğeniler: 11 / 44
Ticaret: 0, 0%
hocam söylediğiniz yaptım oldu ama her güncelleme butona bastığında altına aynı şeyleri yazıyor.
  #7  
Okunmamış 20 Nisan 2018, 19:56
Decimas Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 19 Nisan 2015
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Developer
Ad, Soyad: Ey... Er...
Mesajlar: 825
Beğeniler: 299 / 1
Ticaret: 1, 100%
Ekran görüntüsü falan alsam fena olmazdı.
mesut33 bunu beğendi.
no time for caution
  #8  
Okunmamış 21 Nisan 2018, 01:16
gokhanbalbal Adlı Üyenin Avatarı
PHP İşleriniz Yapılır
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2015
Yaş / Cinsiyet: 24 / Erkek
Konum: Adana
Ad, Soyad: Gö... Ba...
Mesajlar: 419
Beğeniler: 84 / 113
Ticaret: 12, 100%
Decimas mesut33 c# görmeyeli bayaa oluyor en son lisede uğraşıyordum yanlış hatırlıyorum demek ki
mesut33 bunu beğendi.
Php işleriniz yapılır.
  #9  
Okunmamış 21 Nisan 2018, 01:18
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 15 Kasım 2016
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Yönetici
Konum: Mersin
Ad, Soyad: Me... Uc...
Mesajlar: 153
Beğeniler: 11 / 44
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
Decimas Adlı Üyeden Alıntı
Ekran görüntüsü falan alsam fena olmazdı.
Teşekkür ederim, sayende çalıştı
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

1113x90

Bu Alana Reklam Ver



Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Yazılım


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 02:22.