Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

3Beğeni
  • 1 Yazan Blacksheep
  • 1 Yazan Blacksheep
  • 1 Yazan Blacksheep

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Yazılım

visual studio dll ekleme ve register

  #1  
Okunmamış 13 Nisan 2019, 23:14
ozan30 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 25 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 43 / Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Aydın
Ad, Soyad: Ib... Ba...
Mesajlar: 127
Beğeniler: 7 / 13
Ticaret: 0, 0%
arkadaşlar visual studio ile c# projemde vlc player kullanıyorum bu playerin kurulan makine üzerinde çalışabilmesi için program exe yi bilgisayarına kuran kişinin bilgisayarında bir dll dosyasının yani örnek olarak;
Regsvr32 "C:\konum\axvlc.dll"
ile otomatik olarak bilgisayara register kayıt olmasını istiyorum bu işlem yapılmadığı zaman program çalışmayıp hata veriyor. kuran kişilere tek tek register yapın demek yerine exenin içerisine bu dll dosyasını kaydedip otomatik olarak register etme işlemini nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz yabancı kaynaklarda açıklama var fakat ingilizcem olmadığı için zorlanıyorum. Yardımcı olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
www.canlitvizled.com
  #2  
Okunmamış 13 Nisan 2019, 23:43
Blacksheep Adlı Üyenin Avatarı
.NET Developer
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Mu... Ka...
Mesajlar: 2.092
Beğeniler: 530 / 60
Ticaret: 10, 100%
O Class Library dosyasını Resource olarak ekleyebilirsin yada kütüphane olarak projene dahil edebilirsin
ozan30 bunu beğendi.
  #3  
Okunmamış 13 Nisan 2019, 23:52
ozan30 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 25 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 43 / Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Aydın
Ad, Soyad: Ib... Ba...
Mesajlar: 127
Beğeniler: 7 / 13
Ticaret: 0, 0%
kütüphaneye ekleme olayı tamam fakat register işlemi nasıl olacak onu yapamadım yani program.exe yi kuran kişi otomatik olarak dll dosyasınında register işlemini aynı anda yapmış olması lazım
www.canlitvizled.com
  #4  
Okunmamış 13 Nisan 2019, 23:55
Blacksheep Adlı Üyenin Avatarı
.NET Developer
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Mu... Ka...
Mesajlar: 2.092
Beğeniler: 530 / 60
Ticaret: 10, 100%
Programa eklediğin DLL eğer ihtiyac varsa zaten çalışması gerekir ama illa ben register etmek istiyorum diyorsan alltaki metodu kullanabilirsiniz parametre olarak DLL pathini vermen yeterli DLL pathi programın çalıştığı dizinden veya kendi istediğin bir konumdan verebilirsin orası sana kalmış
Kod:
public static void Registar_Dlls(string filePath)
{
try
{
//'/s' : Specifies regsvr32 to run silently and to not display any message boxes.
string arg_fileinfo = "/s" + " " + "\"" + filePath + "\"";
Process reg = new Process();
//This file registers .dll files as command components in the registry.
reg.StartInfo.FileName = "regsvr32.exe";
reg.StartInfo.Arguments = fileinfo;
reg.StartInfo.UseShellExecute = false;
reg.StartInfo.CreateNoWindow = true;
reg.StartInfo.RedirectStandardOutput = true;
reg.Start();
reg.WaitForExit();
reg.Close();
}
catch(Exception ex)
{
MessageBox.Show(ex.Message);
}
}
ozan30 bunu beğendi.
  #5  
Okunmamış 14 Nisan 2019, 00:04
ozan30 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 25 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 43 / Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Aydın
Ad, Soyad: Ib... Ba...
Mesajlar: 127
Beğeniler: 7 / 13
Ticaret: 0, 0%
baba bunu dll nin bulunduğu path demişsinde peki ftp den url versek olurmu filePath yazan yerden bahsediyorsun deilmi
www.canlitvizled.com
  #6  
Okunmamış 14 Nisan 2019, 00:09
Blacksheep Adlı Üyenin Avatarı
.NET Developer
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Mu... Ka...
Mesajlar: 2.092
Beğeniler: 530 / 60
Ticaret: 10, 100%
FTP üzerinden önce bilgisayara indirip indirdiğin konumu vereceksin.Aslında FTPye gerek yok kütüphane olarak eklediğinde o dll exenin yanında bulunur.Sen uygulamanın çalıştığı dizini alıp yanına o dll adını ekleyip verdiğim metoda parametre olarak göndereceksin hepsi bu.
ozan30 bunu beğendi.
  #7  
Okunmamış 14 Nisan 2019, 01:55
ozan30 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 25 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 43 / Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Aydın
Ad, Soyad: Ib... Ba...
Mesajlar: 127
Beğeniler: 7 / 13
Ticaret: 0, 0%
hata vermiyor ama register yapmıyor
www.canlitvizled.com
  #8  
Okunmamış 14 Nisan 2019, 02:00
ozan30 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 25 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 43 / Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Aydın
Ad, Soyad: Ib... Ba...
Mesajlar: 127
Beğeniler: 7 / 13
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
Blacksheep Adlı Üyeden Alıntı
O Class Library dosyasını Resource olarak ekleyebilirsin yada kütüphane olarak projene dahil edebilirsin
Alıntı:
Blacksheep Adlı Üyeden Alıntı
Programa eklediğin DLL eğer ihtiyac varsa zaten çalışması gerekir ama illa ben register etmek istiyorum diyorsan alltaki metodu kullanabilirsiniz parametre olarak DLL pathini vermen yeterli DLL pathi programın çalıştığı dizinden veya kendi istediğin bir konumdan verebilirsin orası sana kalmış
Kod:
public static void Registar_Dlls(string filePath)
{
try
{
//'/s' : Specifies regsvr32 to run silently and to not display any message boxes.
string arg_fileinfo = "/s" + " " + "\"" + filePath + "\"";
Process reg = new Process();
//This file registers .dll files as command components in the registry.
reg.StartInfo.FileName = "regsvr32.exe";
reg.StartInfo.Arguments = fileinfo;
reg.StartInfo.UseShellExecute = false;
reg.StartInfo.CreateNoWindow = true;
reg.StartInfo.RedirectStandardOutput = true;
reg.Start();
reg.WaitForExit();
reg.Close();
}
catch(Exception ex)
{
MessageBox.Show(ex.Message);
}
}
Alıntı:
Blacksheep Adlı Üyeden Alıntı
FTP üzerinden önce bilgisayara indirip indirdiğin konumu vereceksin.Aslında FTPye gerek yok kütüphane olarak eklediğinde o dll exenin yanında bulunur.Sen uygulamanın çalıştığı dizini alıp yanına o dll adını ekleyip verdiğim metoda parametre olarak göndereceksin hepsi bu.
hocam mesaj kutun dolmuş sana bir mesaj yollamak istedim ama yollayamadım
www.canlitvizled.com
  #9  
Okunmamış 16 Nisan 2019, 02:22
ozan30 Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 25 Aralık 2013
Yaş / Cinsiyet: 43 / Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Aydın
Ad, Soyad: Ib... Ba...
Mesajlar: 127
Beğeniler: 7 / 13
Ticaret: 0, 0%
teamwiever ile bana bir örnek yapacak arkadaş varsa çok sevinirim küçük bir örnek sadece
www.canlitvizled.com
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Yazılım


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 14:44.