[CENTER][CENTER][CENTER][CENTER]
Merhaba arkadaşlar. Yazılıma başlarken size destek olacak bazı detaylara dikkat çekmek istiyorum.
Öncelikle ilk defa başlicaksanız ve hiç bilginiz yoksa öğrenmenizde yardımcı olabilecek bazı yazılar yazacağım şimdi.
Örneğin programlama dillerinin neler olduğunu merak ediyorsunuz ve nasıl kullanıldığını merak ediyorsunuz. İlk önce programlamaya basit yoldan başlamak istiyorsanız visual basic 2010-2013 Arası yazılım dillerini kullanmanızı öneririm.
Visual Basic 2010 İndirmek İçin TIKLAYINIZ
İndirdik şimdi ne yapacağız diyorsanız size en büyük yardımı Google - Youtube Yapacaktır.
Öncelikle Bir programcının heycanlı ve araştırmacı olması gerekmektedir.
Örneğin indirdiniz ve yapmanız gereken şey TIKLAYINIZ
Bu tarz araştırmalar yapmaktır.
2. Olarak TIKLAYINIZ
Bu tarz bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Öncelikle şuna dikkat çekmek istiyorum forumumuzda yada başka forumlarda source editlemeye çoğu kişi emek hırsızlığı olarak adlandırsada ben buna karşıyım.
Source edit yapmak (Hazır proje dosyalarını değiştirme - düzenleme) sadece programa adını yazıp paylaşanlar için yanlıştır. Ancak source'yi öğrenmek için kullanırsanız siz ileride çok iyi programcılar olabilirsiniz. Unutmayınki kimse annesinin karnından bir coder olarak çıkmıyor.
İnternette bulduğunuz kaynakları düzenlerken kodların mantığını merak edip kontrol ederseniz sizin yararınıza olur. Ancak projeyi kendinize göre düzenleyip sonra onu paylaşıp ben yaptım derseniz bir arpa boyu kadar bile mesafe kaydedemezsiniz. Kullandığınız kaynakları öğrenip paylaşırsanız - geliştirirseniz hem övgü toplarsınız hemde kendinizi geliştirirsiniz.
Source bulmak için translate.google.com ile images.google.com 'u kullanın.
Translateden örneğin hesap makinası ile alakalı source kodu arıyorsunuz. translateden bunu çevirin yada siz kendiniz kafanızda çevirin. Hesap makinasının ingilizcesi : Calculator bunu images.google.com'da vb.net Calculator Source Code olarak aratın ve daha güzel kaynaklar bulabilirsiniz. Farklı dillerde farklı kişilerin yapmış olduğu gelişmiş yazılımları bulabilirsiniz.
Bu sayede güzel kaynaklar bulabilirsiniz. Bulduğunuz Kaynakları değerlendirerek kendi projelerinizi yapabilirsiniz. Bu ayıp bir şey değildir. Emek hırsızlığı hiç değildir. Siz geliştirmenlik yapmış oluyorsunuz. Zaten source paylaşımlar geliştirilmek amaçlı paylaşılmaktadır.
Bu günki makalem bu kadar paylaşım tamamen tarafımca yazılmıştır.
Makaleyi Alıntı Yaparsanız Lütfen Kaynak Belirtiniz.
Saygılarımla
Konu Turk Hack Team Ar-Ge üyesi Black-King kardeşime aittir.