-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Genç Girişimci
-
-
Ad Soyad
B** V**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Merhabalar üniversitede hedefim yüksek bir şekilde bu iki meslekten birini düşünüyorum hangi mesleği niçin seçmeliyim önerileriniz nelerdir?
Hype
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Üni öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Benim arkadaşım da yazılım tercihinde bulundu ki bende kesinlikle yazılım tercih ederdim.Çünkü iş olanağı daha yüksek diye biliyorum.Yazılımcı bir abim var sağolsun o da çok yardım ettii seçim yaparken.Emin ol yazılım seçersen pişman olmazsın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Genç Girişimci
-
-
Ad Soyad
B** V**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Önerileriniz için teşekkür ederim ben meslek lisesinden gelme olmayacağım samsunun sayılı kalitede anadolu liselerinden birinde okuyorum fakat temel olayı var yani çoğu yazılım dilini biliyorum kullanabiliyorum girdiğim üniversitede de kendimi kanıtlayacağıma inanıyorum tekrardan onerileriniz için çok çok teşekkür ederim :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
App Developer
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
@BedirhanERKAN tüm dediklerine katılıyorum, ben donanım sevmediğim ve yazılımı fazla sevdiğim için kesinlikle yazılım mühendisliği tavsiye ediyorum. Ancak donanıma ilgisi olan biri iseniz bilgisayar mühendisliği daha iyi olacaktır.
Android & Java Geliştirici
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bizim zamanımızda Yazılım Mühendisliği diye bir bölüm yoktu, yüksek lisansta seçilirdi. O bakımdan eğitim içeriği hakkında bilgim yok fakat, okuldan okula, derse giren hocadan hocaya değişiklik göstereceğine eminim.
Bence Yazılım Mühendisliği seçmen, günümüz yaşam standartlarında rahat etmeni sağlayacaktır.
Fakat unutmaman gereken 1 nokta mevcut.
4-5 sene üniversite okuyarak teorik bile olsa Bilgisayar Mühendisi olabilirsin. Ama aynı süre içerisinde teorik bile olsa Yazılım Mühendisi olamazsın. Bunu asla unutma.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
434, (%100)
Diploma farkı olarak, Bilgisayar Mühendisliğinin diploması Yazılıma görece daha üstün bir diplomadır. Türkiye için böyle mi bilmiyorum ama Avrupa'da böyle.
Benim bu konudaki yorumum şudur kendi işini yapacaksan Bilgisayar Mühendisliği, başkalarının işini yaparım ekmeğime bakarım diyorsa Yazılım Mühendisliği :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Diploma :) pek kafaya takılacak bir nokta değil.
elinizde lisans olsun + kendinizi yetiştirin.
mülakatta diploma soruları cevaplamıyor sadece sizi mülakata çağrılma noktasında bir belge niteliğinde.
bilgisayar/yazılım :) o kadar da üzerinde durmaya değecek konular değil.
fizik, makine, matematik, işletme gibi bölümlerden mezun çok yetenekli ve işinde lider dolu mühendis kişilerle tanıştım.
kolay gele ;)
az laf, bol kodlu günler.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Muhendisi
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tabiki bilgisayar mühendisliği. Yazılım için mühendisliğe gerek olduğunu sanmam. Bilgisayar müh bölümünde bilgisayarın nasıl çalıştığı işlemleri nasıl yaptığı ne gibi bir sürede tamamladığını anlayıp yapacağın yazılımı buna göre optimize etmek daha iyi diye düşünüyorum.