wmaraci reklam
tr.link

Bir bilgisayardan SMTP ile nasıl mail gönderebilirim?

3 Mesajlar 894 Okunma
acebozum
tr.link

Mutehassis Mutehassis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Elektrik Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** M**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Outlook ya da benzeri bir program kullanmadan, php kodu ile SMTP altyapısını kullanarak, bilgisayardan nasıl mail gönderebilirim? Apache ve php alt yapısı kurulu ama SMTP mail gönderebilmek için, başka hangi altyapıya ve ayarlara ihtiyaç var? Çalışan bir örnek php kodu bulabilir miyim?

php.ini'de aşağıda ayarları yaptım ama yetersiz.

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.sitem.com
sendmail_from = mail@sitem.com
smtp_port = 25

googleasistan
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
XAMPP kurun ve dahili e-posta servisi olan Mercury Mail'i aktif edin. Ardından şu videoda anlatılanları yapın.

Fakat e-postalarınız, karşı tarafta sürekli olarak spam mesajlara düşecektir. Çünkü ters DNS olmayan tüm e-posta sunucularının e-postaları artık spama düşmektedir. (Aslında sabit IP alıp, bunu yaparsanız; bir süre sonra gmail gibi e-posta sunucuları IP adresinizi spam olmaktan çıkarır fakat çok uğraşmak lazım, değmez.)

Para vermeden (IP ile, çünkü saatlik e-postalar bile var.) e-posta göndermek için, saatlik ücretsiz VPS veren sunucular oluyor. Bunlar üzerinde Linux'un bir sürümü ile panel kurup, e-posta gönderebilirsiniz.

Durgun sular derin akar.

Mutehassis Mutehassis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Elektrik Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** M**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Ters DNS konusunu inceleyeceğim...

Aslında benim yapmak istediğim, 1 saatte 50'yi geçmeyecek şekilde, site üyelerine toplu mail göndermek. Ben bu toplu mail gönderimini, sitenin SMTP bilgilerini girerek local bilgisayardan yapmak istiyorum. Bir maili gönderdikten sonra, belli bir süre beklemesini istiyorum, örneğin 1 dk. Her mailin arasına 1 dk süre koymak için, php ile bir döngü yapmak istiyorum. Üçüncü parti programlardan güvenilir olanlar hangileridir? Yani listemdeki mail adreslerini reklam amaçlı kullanmayan veya başka sitelere vermeyen bir program olması lazım. Mercury Mail programına güvenebilir miyim?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al