-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Arkadaşlar CDN amaçlı olarak Cloudflare kullanmak istiyorum ücretsiz versiyonunu. kullananlar var mı? Türkiye için tavsiye eder misiniz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben bir ara kullandım. Genel olarak iyi ama arada sapittigi da oluyor.
Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Tüm sitelerimde eksiksiz Cloudflare kullanıyorum. A'dan Z'ye hangi ayarın ne işe yaradığını, neyi nasıl kullanmanız gerektiğini biliyorsanız kesinlikle kullanmalısınız. Veya öncelikle demo site ile deneyin ve baştan sona tüm ayarları inceleyin. Hepsinin açıklaması mevcut Cloudflare kaynaklarında.
Fakat internette yer alan, "Cloudflare WordPess site ayarları" gibi yaygın olan basit anlatımları uygulayacaksanız pek faydası olmaz özellikle güvenlik açısından. CDN açısından ise evet site yükünü azaltma konusunda yardımcı olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Oldukça iyi bildiğimiz bir firmadır kendileri, ücretsiz versiyonu işinizi fazlasıyla görecektir. Bizde bütün projelerimizde özellikle cloudflare firmasını kullanıyoruz. Aynı zamanda alan adlarımızıda kendilerine taşıdık. DNS çözümleme süresi kendilerinde oldukça kısa performans açısından işinizi fazlasıyla görür.
--dipnot--
Türkiye'de istanbulda 10Gbitlik bir Uplink edindiler. Performans bakımından artık sorun çıkmıyor. Türk *******da Cloudflare trafiğini son 1 aydır romanya üzerinden geçirdiği içinde maximum 17 ms gecikme yaşanır.(Yurt içi normal bir hosting de minimum ping genelde 25ms)
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
buraya herkes çok iyi diye yazmışta, nacizane önerim cloud flare 'e yönlendirme yaptıktan sonra bir ip'ni sorgula derim. Kaç tane ****ografik vb siteler ile aynı sunucudasın. Ücretsiz sürümü maalesef sitenin seo açısından resmen ayağını kaydırıyor. Bir kaç defa tecrübe ettim bunu. Ücretli sürümünü hiç denemedim bilmiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Türkiye hedefli olan siteler için Cloudflare son derece gereksizdir.