Bu sorunu her web sitesi sahibinin aklında dönüp dolaşır hatta dile bile vurabilir.Ancak bir çok farklı anlatım ile dmoz.org a nasıl kayıt olursunuzun bir çok cevabı vardır.Bu yazımda yine o cevaplardan sadece biri ama daha neti ve sadesi emin olun.
Öncelikle dmoz.org nedir ne değildir araştırın inceleyin.Oradaki dizinde yayınlanan sitelerin genel özelliklerini kontrol edin.Ondan sonra başvuru sürecine geçebilirsiniz.Ancakk sitemiz tamamen hazır olmalı ki öyle başvuru yapın.
Dmoz.org editörlerinin ilk önemsedikleri şeyler şunlar;
1 – Benzersiz içerik olmalı / buradan kopya içerik alıntı içerik olmayacakmış onu anlıyoruz.
2- Tamamen farklılık yaratmalı / buradan ise teması ise yayın akışı ve kullanılan cümleler kelimeler ile diğer sektördeki sitelerden farklılık oluştur diyor sana.
3- Yayın hayatı uzun süreli olan / burada da bir gün açık bir gün kapalı sitelerden bahsediyor.
4- Müstehcen içerik barındırmayan ve illegal içerikler olmayan / burada ne demek istiyor anlamışsındır.
5- Güncel olan / en son içeriği 1980de girilen site istemiyorlar.
6- Site içerisinde döküman vs resimlerin ulaşılabilir olması / buradada bir nevi aktif ve güncel ol tamamı ile diyor.
7- Yeterli içerik/ adamın 5 adet içeriği var başvuru yapıyor kim kabul eder ?
8- Temiz bir başvuru yapan./ işte en büyük hatayı burada yapıyor insanımız.Sitesini tanıt bölümüne roman yazıyor.Çok kısa değil uzunda değil 50 -75 karakter şeklinde en öz sade anlatım ile sitenizi tanımlamanız gerekiyor.
Bu adımları yapan kişi başvurmuş olduğu kategorideki editörün aktiflik süresine göre onay alabilir.Kimi editörler artık kendi kategorilerini parselledim gibisinden bakarak başka site almayabilir.Bunu herkes debilir. Kimi editörler ücret karşılığı eklerler. Kimileri ise editör olmuştur kategoriyi güncellemez binlerce incelemede bekleyen site vardır.
Allah sizi son saydıklarımdan uzak tutsun. Kesinlikle ücret karşılığı dizine ekletmeyin sitenizi.Hemen suistimal bildirin editörlüğü patladın gitsin çakalın.
Bu başlık altında sitelerinizi incleyebilir başvuru sürecine uygun olup olmadığını size bildirebilirim.Tamamen ücretsiz şekilde. ( kendi sitem üzerinden )
Ayrıca ben dmoz kaydı yapmıyorum.Ne bana ücret önerin nede sitemi ekle diye defalarca mail atın. ( daha önce başıma geldi )
Olurda kaynak siteyi kontrol etmek isterseniz buyrun ; ( diğer makaleler ilginizi çekebilir )
http://www.enverce.com/dmoza-nasil-kayit-olurum/