-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhabalar ,
Bir kaç projeye başlayacağım. Fakat günümüzde bir çok domain alınmış durumda. Bundan dolayı domainler biraz daha uzun hale geldi. En azından benim aklıma gelenler,
Sorum şu ; domain uzunluğu seo'ya veya alexa değerlerine zaman içerisinde negatif bir etkide bulunur mu? Spam damgasi yer miyim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
Ö** T**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
İlerlemek istediğin ve alakası olan anahtar kelimenin içinde geçtiği domain bence çok değerli. Ama harf uzunluğu nu abartmak ileride spam riski oluşturabilir. Birde kullanıcıya göre markalaşmak istiyorsan kısa ve anlamlı en az 4 en fazla 6 harfli domainler secmek daha iyidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Eski Hosting provider :)
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
domainin seoya etkisi adlı yazıya bir bakmanı öneririm.
Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
SEO Uzmani
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
167, (%100)
Domainin uzun olmasi seo'ya herhangi bir etki etmiyor fakat ziyaretcilerin aklinda kalmasi zorlasacagi icin direk giris alma oraniniz dusebilir. Sonucta ne kadar kisa olursa o kadar akilda kalici olur domain. Bir musterim vardi, adam keyword olsun diye 38 karakterli bir domain almis. Istedigi kelimede 1,5 ay icinde ilk siraya getirmistik. Buna benzer cok gordum uzun domainler ve seo'da sorun yasamadik. Tek problem akilda kalici olmayisi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
örnek veriyorum; elektronikmühendisiolmak /com bunun zararı olmaz diyorsunuz yani
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İmalat Ar-Ge Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Doğrudan bir zararı olmasa da dolaylı yoldan olur, çok uzun, bence max 10-15 karakter bir şey seçin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Anladım teşekkürler yorumlarınız için
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Benim söyleyeceklerimi çoğunu arkadaşlar söylemişler zaten. Seo için domainin uzunluğu olumsuz etkilemez ancak kullanıcılarınız için akılda kalıcı olmadığı için uzun olduğu için kalıcı kullanıcı kaybı yaşarsınız.
Onun dışında domainizin uzun olması kısa olması alexa'yı hiç etkilemez. Alexa'nın bir değeri bile yok artık sadece Türkiye'de bir uzun zamandır gelen bir ticaret geleneğinde yeri olduğu için insanlar değerli sanıyor ama ne siteniz için esktra bir faydası oluyor nede seo için faydası oluyor. Google analitik gibi, Yandex metrika gibi bir site analiz aracı ve ölçtüğü değerlere göre de sıralama yapan bir ücretli analiz aracıdır alexa :)
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro