RooTR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Social Expert
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
GENEL SORULARIM?
1-) Devletin herhangi bir kurumuna üye olmam gerekiyormu?
2-) Vergi ödemem gerekiyormu?
2-) Ürün satışı sonrası kargo ile yolladığım ürünün yanında ürün adeti ve ücretine göre fatura kesip onuda ürün yanında göndermem gerekiyormu?
3-) Banka hesabı kendi şahsıma ait olması sorun olurmu yoksa sitemin üzerine bir banka hesabı mı açmalıyım?
Aslın Bizim bi dostun t-shirt dükkanı var şirket yani bildigimiz devlete vergi ödeyen bir yer
ben burdan t-shirt temin edip kurdugum sitede satıcam her üründe dostuma fatura kestirecegim yani örnek 50 tl bi t-shirt aldım 70e sattım kdv vs dahil buna fatura arkadasın t-shirt dukkanından kestık kargoladım yolladım sonucta vergide oduyor bu mallara sorun olurmu e ticaret acacakların şirket sahibi olmaları gerekıyormuş ya böyle olmazmı ki ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
1) Evet olmanız gerekiyor. Ticaret odası vs. bununla ilgili yazılar internette mevcut.
2) Para kazanıyorsanız devlete vergi ödemeniz gerekiyor.
3) Evet ürünle birlikte faturasını ve sevk irsaliyesini göndermeniz gerekiyor.
4) Şahıs hesabı değil şirket hesabı olmalı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
vergi kaydiniz varsa daha düşük komisyon alan yerlere yönelin. Dostunuz ürün basina size vergi hesaplayacak ise bunun maliyetini doğru yapın. 29 yas alti bagkur ve gelir vergisi teşviklerinden faydalanabiliyorsaniz ve satış hacminizin yüksek olacağını düşünüyorsanız kendi adiniza kayit yaptırabilirsiniz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dükkana alırken istediğiniz vergi kdv dir. Asil vergi satarken
Örnek 108 TL ye aldiniz
Bunun 100 TL si maliyet 8 TL si KDV
162 ye sattiniz
Bunun 150 tl si ürün icin 12 TL si KDV tahsati
KDV açısından
8 odediniz 12 tahsil ettiniz aradaki 4 tl devletin
Gelir vergisi açısından
100 e aldiniz 150 ye sattiniz 50 tl gelir vergisi matrahı uzerinden vergi hesaplanacak.
Tabi bunlar tek ürün de geçerli. Daha sonra genel giderler vs bu farklardan düşüyor.
Yani asil vergi sattigin zaman ortaya çıkıyor.
Arkadaşınız belki hic KDV odememistir devlete çünkü alırken KDV yi ödüyor esnaf satarken fis kesmiyor ama parayi tahsil ediyor. Envanter e baksan ürün duruyor onların çıkışında vergisi odenecek ( bu bir ihtimal)
1 kişi bu mesajı beğendi.