-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Değerli arkadaşlar, saygıdeğer forum sakinleri.
Öncelikle değerli vaktini ayırıp emek harcayarak sorularımı cevaplayan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.
Genel olarak bu yönde bir kanı var. Genel forum sitelerinin veya forumlarının tutmayacağı söyleniyor. Sadece belli bir konuya odaklanılması tavsiye ediliyor.
Bu söylenti size göre gerçeklik payı taşır mı ? Yoksa asparagas bir inanç mıdır ?
Neticede düzenli ve dengeli içerik girilirse eğer genel forum yahut sitenin başarılı olmaması için bir sebep var mıdır ?
Bu düşüncenin kaynağı nedir ?
Değerli vaktinizi ayırıp cevap verirseniz memnun olurum.
İyi çalışmalar. Saygılar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
hocam bana kalırsa profesyonel bir ekip ve yeterli bütçeniz varsa çoğu proje tutar. Ama zaman ve reklam bu işin olmazsa olmazları :)
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Genel forum biraz bütçeye bakar. Yüzlerce kategori için düzenli içerik girecek, konu açacak kitleye ulaşmak kolay değil. Ayrıca forum sitesi kalabalık olmalı ki yeni üye olan biri birşey sorduğunda hemen cevap alabileceğini bilsin. Forumu kullanıcısı olmadan tıkabasa konuyla doldursan bile içinde aktif kullanıcı olmayınca diğer kullanıcılar zaten kaçıp gider. O yüzden genel forum işini tutturmak çok çok zor.
Sadece bir konuya odaklanmak daha mantıklı. Kuş sevenler kuş forumuna koşuyor, bizim gibi web işlerini sevenler böyle forumlara koşuyor (her forumda webmaster bölümü var oysaki), bitkiciler bitki forumlarına koşuyor. Çünkü orada sadece kendi ilgi alanına uygun kişiler var. Aradığını daha kolay buluyor. Genel forum açınca mesela araba bölümüne üye çekmek için baya uğraşman gerek. Ama ben bir araba forumu açarım, tofaş sayfalarında paylaşırım, kısa sürede yüzlerce kişiyi forumuma çekerim. Hem işleyiş hem uğraş bakımından sadece bir alana yönelmek daha kolay ve mantıklı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Size ilham olması adına, kendime ait bir görseli paylaşacağım.
4 kişi bu mesajı beğendi.
[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!
-
-
Yaş/Cinsiyet
63 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
V** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yıllar önce blogdan para kazanmayı düşünerek bir çok şey denemiş ve yapmıştım.
Daha sonra bu işin beni rahatsız ettiğini ve sağlıgımın bozulduğuna tanık oldum.
Şimdi para kazanmak için değil zevk için blog açtım ve asıl şimdi mutlu oldum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Neyini görmek istiyorsun
HeroTürk anlamadım?
[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tatmin edici bir cevap arıyorum hala. Bu konu kafamı çok kurcalıyor.